Efrîn ve Mare’de en az 3 Türk askeri öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk işgal güçleri ve güdümündeki çetelere yönelik Efrîn ve Mare’de dört eylem gerçekleştirdi. Ölenler arasında en az 3 Türk askeri var

Efrîn Kurtuluş Güçleri, 25-26 Ocak tarihlerinde Efrîn merkezi ve Mare kasabasında, devriye gezen işgalcilere yönelik dört eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

EFRÎN’DE SABOTAJ

Eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“25 Ocak günü savaşçılarımız Efrîn merkezde 5 işgalci Türk askeri ve Sultan Murad grubuna bağlı teröristleri taşıyan askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemde ölü ve yaralılar olmakla birlikte net bir bilgi elde edilememiştir.”

MEHMUDIYE’DE 3 ASKER ÖLDÜ

“26 Ocak tarihinde, Efrîn’in Mehmûdiyê mahallesinde işgalci Türk askerlerine yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda 3 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır.”

MARE’DE ÇETE GRUBUNA EYLEM

“26 Ocak günü, savaşçılarımız Mare kasabasına bağlı Tuwês köyünde Cebhe el-Şamiye çete grubuna ait bir ağır silah aracını hedeflemiştir. Düzenlenen eylemde araç imha edilirken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi elde edilememiştir.”

ÇETE NOKTASINA EYLEM: 4 ÇETE ÜYESİ YARALANDI

“26 Ocak günü bir timimiz Mare kasabasında teröristlerin konuşlandığı bir noktaya yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde savaşçılarımız ile teröristler arasında bir çatışma yaşanmıştır. Düzenlenen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda Diyab Seîd adlı terörist öldürülürken Îbrahîm Mihemed Îdrîs, Diya Memûn Neharî, Semir Îbrahîm, Diya Mihemed adlı teröristler yaralanmıştır.”