Efrînli göçmenlere ilaç desteği

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırıları sonrası Şehba bölgesine göç eden Efrînlilere ilk ilaç yardımı ulaştı.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırıları sonrası Şehba bölgesine göç eden Efrînlilere ilk ilaç yardımı ulaştı. Rojava ve Kuzey Suriye kentleri, Heyva Sor a Kurd Avrupa temsilciliği ile Güney Kürdistan'ın Germiyan bölgesi başta olmak üzere Heyva Sor a Kurd öncülüğünde toplanan 3 TIR ilaç ve tıbbi malzeme Şehba Kantonu'nun Ehras nahiyesinde Heyva Sor a Kurd Şehba Temsilciliği’ne teslim edildi.

İlaç ve tıbbi malzemeleri teslim alan Heyva Sor a Kurd Efrîn üyesi eczacı Rîma Karmo, Efrîn halkına ilk kez ilaç yardımı yapıldığını belirterek, "Yardımlar Kuzey Suriye kentleri, Germiyan bölgesi, Heyva Sor Avrupa temsilciliği tarafından gönderildi. 3 TIR ilaç elimize ulaştı. 32 TIR da gıda, kıyafet, battaniye ve çadır gibi yardımlar gönderildi. Katkıda bulunan ve Efrîn halkını yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İlaç ve tıbbi malzemeleri Şehba bölgesine getiren yardım konvoyu ile birlikte kente gelen Heyva Sor a Kurd üyelerinden Dr. Dilgeş Îsa ise Kuzey Suriye ve Germiyan bölgesinden toplandığını belirterek, yardımların devam edeceğini ifade etti.