Efrînliler yaşamını yitiren 14 savaşçıyı uğurladı

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırılarda yaşamını yitiren 14 YPG/YPJ savaşçısı kentte düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgal saldırılarına karşı direnişte yaşamını yitiren 14 YPG/YPJ savaşçının cenazeleri Efrîn Kantonu yöneticileri ve kentteki kurum temsilcilerinin de aralarında olduğu Efrin halkı tarafından Avrin Hastanesi’nden alındı.

Şehit Avesta Xabur Şehitliği yanında bulunan alanda düzenlenen törende konuşan Şehit Aileleri Kurumu üyesi Şezye Ibrahîm, “Kahramanlarımızın direnişi yolumuzu aydınlatıyor. Ama uluslarası kurumları sesleniyorum. İşgalciler karşısındaki sessizliğiniz ortak olmaktır. Bu ortaklıktan vazgeçin” dedi.

Merasime katılan PYD Eşbaşkanı Ayşe Hiso ise Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Efrîn’de çağın direnişinin sergilendiğine vurgu yaptı. Ayşe şunları söyledi: “Türk işgalcileri ve ona bağlı çetelerin saldırılarına karşı YPG/YPJ’nin kahramanca direnişini selamlıyoruz. Şehitlerimiz sivil insanları korumak için canlarını verdi.

Türk devleti kadın çocuk demeden sivilleri katlediyor ve burada soykırım uyguluyor. Ancak irademizle bu saldırıları boşa çıkaracağız. Şehitlerimize sözümüz budur.”