Enternasyonal Özgürlük Taburu, Rakka zaferini kutladı

Enternasyonal Özgürlük Taburu, birinci yıl dönümünde Rakka zaferini kutladı ve "Türk devleti ve çeteleri  IŞİD'in akıbetine uğramaktan kurtulamayacak" mesajını verdi.

Enternasyonal Özgürlük Taburu (EÖT) Reqa'nın özgürleştirilmesinin birinci yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

'ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ ORTADOĞU'YU AYDINLATIYOR'

"Rakka zaferi, faşist Türk devletinden, sömürücü Arap gericiliğine, politik islamcı çetelerden, bazı emperyalist güçlere kadar tüm çürümüşlükleri arkalayarak Suriye topraklarında ilerleyen ve yayılmasının önüne geçilemeyen IŞİD çetelerinin nihai yenilgisidir" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"YPG -YPJ öncülüğünde yürütülen ve Enternasyonal Özgürlük Taburumuzun da bir parçası olduğu bu mücadele ile ezilen Ortadoğu halkları IŞİD belasından kurtarıldı. Yoksul halklara reva görülen kölelik düzenini parçalayan Rojava Devrimi, özgürlük ateşlerini Cizire, Kobanê ve Efrîn'de sınırlı tutmayıp, Suriye'nin kuzeyine yaydı. Artık özgürlük meşalesi Rakka'dan Deyrê Zor'a uzanan bir coğrafyayı ve tüm Ortadoğu'yu aydınlatmaktadır."

Rakka'nın, ezilen halkların zulme karşı mücadele tarihine kazınmış yol gösterici bir başarı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Rakka hamlesinde hayatını kaybeden Destan Temmuz, Hasan Ali, Nubar Ozanyan, Jehat Digor, Demhat Goldman anıldı.

'DEVRİMCİ ADALET GERÇEKLEŞTİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Rakka zaferi; ulus, mezhep, din, cinsiyet tekçiliğine dayanarak varlığını sağlayan faşizmin özgün bir görüngüsü olarak ortaya çıkan İŞİD'e karşı evden eve savaşarak ilerleyen ve ölümsüzleşen; Kürt, Arap, Süryani, Êzidî, Hristiyan savaşçıların İzlanda'dan Yunanistan'a, İngiltere'den Kanada'ya kadar uzanan farklı devrimci kuvvetlerin yoldaşlaşmasıdır. Farklılıkların zenginliğe çevrildiği ve dünyanın dört bir yanında yankıları olan bir zafer halayıdır.

Rakka zaferi; kadın özgürlüğünün silaha sarılarak kendi iradesini ortaya koyması, faşist çetelerden Şengal'de, Rojava'da katledilen, tecavüze uğrayan kadınların hesaplarının sorulmasıdır. Kadını köleleştiren ideolojilerin, erkek egemen iktidar aygıtlarının parçalanmasıdır. 

IŞİD çeteleri tarafından kaçırılan, vahşi işkencelerle katledilen Êzidîlerin, köyleri yağmalanan inanç merkezleri bombalanan Asurilerin, gelecekleri ellerinden alınan Rojavalı çocukların hesabının sorulması, devrimci adaletin gerçekleştirilmesidir."

'TÜRK DEVLETİ DE KURTULAMAYACAK!'

Enternasyonal Özgürlük Taburu, açıklamasının sonunda şu mesajı da verdi: "IŞİD'in bölgedeki rolünü devralan işgalci faşist Türk devleti ve çeteleri Efrîn'de, Cerablus'ta, Bap'ta IŞİD'in akıbetine uğramaktan kurtulamayacak; Rojava ve Suriye mazlumlarının adaletine mutlaka hesap verecektir."