Enternasyonalistler: İşgale karşı direneceğiz

ANF’ye konuşan enternasyonalistlerden Amerikan asıllı Serhildan ve Rusya asıllı Kemal işgale karşı direnişten taviz verilmeyeceği mesajı verdi.

Serhildan adlı enternasyonalist Rojava’daki mücadeleye katılmak üzere Ekim 2017’de geldiğini söylerken, Efrîn’in Türk işgaline karşı savunulmasına katıldığını belirtti. Derazor’da çetelere karşı savaşta da yer aldığını söyleyen Serhildan, ilk başlarda Kürtlerin mücadelesi hakkında çok şey bilmediğini ancak daha sonra ülkeleri ve insanlık değerleri için savaştıklarını öğrendiği için mücadeleye katıldığını belirtti.

Türk devleti ve radikal İslamcı çetelerine karşı savaşta ciddi bir direnişleri olduğunu söyleyen Serhildan, işgale karşı direnişlerinin devam ettiğini vurguladı.

RUSYALI KEMAL: BURADA SAVAŞAN HALKA DESTEK İÇİN GELDİM

Rusyalı enternasyonalist Kemal ise, “Burada savaşan halka destek için geldim. Bu savaşta ilk kez çatışmalara katılıyorum. Kelimeleri bulmak zor bunu anlatmak için. Buraya gelmemin asıl nedeni, Türkiye’nin sivil halka saldırısıdır” diye konuştu.

Kemal, Türkiye’nin destekçisi çetelerle birlikte Rojava’ya saldırmasının aynı zamanda başka ülkelerin içişlerine müdahale olduğunun altını çizdi.

Serhildan ise, mesajında, Türkiye ve çetelerine karşı her alanda mücadelelerinin süreceğini söyledi.