Erdoğan’ın çeteleri bir sivili fidye için vahşice katletti

Türk devletine bağlı çetelerin İdlib’de fidye için kaçırdığı bir sivili, istedikleri parayı elde edemeyince uzuvlarını keserek katlettiği bildirildi.

ANHA’nını haberine göre bir hafta önce işgalci Türk ordusuna bağlı yüzü kapalı çeteler, İdlib’in Erîha bölgesine bağlı Mecliya köyünde, zeytin tarlasında çalışan Merwan Hemdawi ve bir grup işçiye saldırdı.

Çeteler ile işçiler arasında yaşanan çatışma ardından, Hemdawi’nin alıkonulduğu bildirildi.

Bir kaç gün sonra çetelerin Hemdawi’ye işkence yaptığı ve ailesinden 250 bin dolar fidye istediği internete düşen görüntülerle anlaşılmıştı.

Çeteler, görüntülerde istedikleri para getirilmediği taktirde Hemdawi’nin uzuvlarını kesecekleri tehdidinde bulunmuştu. Ancak Hemdawi’nin oğlu, çetelerin istediği parayı bulamadı. Bunun üzerine çetelerin Hemdawi’nin uzuvlarını keserek vahşice katlettiği bildirildi.

Bu vahşet, Türk devleti ve çetelerinin suçları açısından bir ilki ifade etmiyor. Efrîn başta olmak üzere işgal edilen tüm bölgelerde, sistematik olarak insanlar kaçırılııyor, mallarına el konuluyor, işkence ediliyor, tecavüze uğruyor ya da vahşice infaz ediliyorlar. İnsan hakları örgütleri, binlerce kişinin keyfi bir şekilde gözaltına alınıp işkencelere maruz kaldığını bildiriyor.