Erdoğan’ın seçim hilelerine Efrîn’i de bulaştırdı

Türkiye’de AKP-MHP faşist iktidarının, 24 Haziran’da oy kullanabilmeleri için işgal altındaki Efrîn’de de kimlik dağıtmaya başladığı ortaya çıktı.

Türk devleti 20 Ocak’ta başlattığı işgal saldırıları ardından, etnik temizlik kampanyası çerçevesinde çeteler ve ailelerini Efrîn bölgesine yerleştirdi. Bu ailelere, 24 Haziran seçimleri kapsamında kimlik dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

ANHA’nın haberine göre kimlik kartı alanlar, seçimlerde AKP lehine oy kullanmaya zorlanıyor. Türk askerlerinin Efrîn ve Idlib gibi merkezlerde askeri noktaların kurulduğu ve kimliklerin buralarda dağıtıldığı belirtildi. Efrîn’deki uygulamanın benzerinin İdlib’de de yapıldığı bildiriliyor. Kimlikler Hatay Valiliği tarafından hazırlandı.

Bir yandan seçim hileleri yapılırken diğer yandan, yoğun ve sistematik savaş suçları işlenerek etnik temizlik kampanyası sürdürülüyor. Bölgeden gelen bilgiler, Müslüman olmayanların zorla Müslüman edilmeye çalışıldığını da gösteriyor.

Raco bölgesinde bulunan tarihi Şehit Hecî Mûs Okulu harabeye çevrildi. Raco’da ayrıca tarım arazisi çalışanı Recep Şukri Reşit adlı bir sivil katledildi. Reşit’in, evine işgal eden çetelerden çıkmasını istediği için katledildiği bilgisi verildi.

Türk devleti, Efrin kentinde yerleştiği kurum ve askeri noktalar etrafında boyu 3 metreye varan duvarlar ördü.

ANHA’da yer alan fotoğraflarda askeri nokta olarak kullanılan Yasama Meclisi, Şehit Aileleri Meclisi ve Efrîn Halk Belediyesi binalarının etrafında yüksek duvarlar örüldüğü görülüyor.