Erdoğan kendisini tarif etti

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşananlara ilişkin “Bu nasıl barış? Gel vur burayı ondan sonra 'barış' de” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi'nde konuştu. ABD, Fransa ve İngiltere’nin rejim hedeflerine yönelik saldırısına ilişkin konuşan Erdoğan, Suriye’deki işgalci konumunu unutarak, “bu nasıl barış?” diye sordu.

Suriye’deki krizin temel sorumlularından biri olan ve aynı zamanda resmi olarak tek işgalci pozisyonundaki güç olan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Suriye'de yaşananları neyle izah edeceğiz (...) Tutturdukları tek şey var, kimyasal silah kullandıkları için vurduk? Konvansiyonel silahla öldürülenleri ne yapacağız? Konvansiyonel silahlarla öldürülenleri bir tarafa koy böyle adalet olur mu? Diyoruz ki gelin bu dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Böyle rastgele bu ülkelere bombaları yağdırmayalım. Varil bombalarını yağdırmayalım. Lafa geldiği zaman, 'Barış, barış, barış.' Bu nasıl barış? Gel vur burayı ondan sonra 'barış' de. Olmaz olsun böyle barış. Dürüst olalım. Samimi olalım." dedi.

Dürüstlük ve samimiyetten bahseden Erdoğan, Kürtlere karşı hem konvansiyonel hem de kimyasal silahlarla katliam gerçekleştiren güçlerin başında geliyor. Cerablus’tan Efrîn’e kadar işgalci pozisyonunda olan Türk devleti, 20 Ocak’ta başlatılan Efrîn’e yönelik işgal saldırılarında yüzlerce sivili katletti, yüzbinlercesini yerlerinden etti. Ayrıca tarihi ve dini mekanlar tahrip edildi, sivil alt yapılar sistematik bir şekilde bombalandı. Aynı Erdoğan, Kuzey Kürdistan ve Güney Kürdistan’da da yoğun ve sistematik bir şekilde savaş suçları işlemeye devam ediyor. Erdoğan, şiddet, bombardıman, katliam ve soykırımı “güvenlik” ve “barışın tesisi” gibi gerekçelerle ifade eden yöneticilerin başında geliyor.