Ezaz 12 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin, Ezaz’da işgalci Türk devletine bağlı bir çete grubuna yönelik düzenlediği eylemde 12 çete öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, Ezaz’ın Kil Cibrîn köyünde, işgalci Türk devletine bağlı Firqet El Mutasim adlı çete grubuna ait noktalara eylem düzenlendiğini belirtti.

Eylemin baskın şeklinde gerçekleştiği, sonrasında çatışma alanına gelen çetelere de sabotaj eylemi düzenlendiği ve toplamda 12 çetenin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Efrîn ve çevresinde konumlanan işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik savaşçılarımızın etkili eylemleri devam etmektedir. Gerçekleştirilen eylemler çerçevesinde;

1 Mart tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kil Cibrîn köyü çevresinde konumlanan Firqet El Mutasim terörist grubuna ait 2 askeri nokta savaşçılarımız tarafından hedef alınarak baskın eylemi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen baskın eyleminde savaşçılarımız ile teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düzenlenen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda 8 terörist öldürülürken 1 RPK, 2 kalaşnikof (AK-47) silahı ve 1 hücum yeleği ele geçirilmiştir.

Aynı eylemde ölü ve yaralılarını olay yerinden uzaklaştırmak isteyen bir grup terörist araçlarıyla hareket halindeyken savaşçılarımız bu araçlardan birini hedef almıştır. Düzenlenen sabotaj eyleminde 4 terörist öldürülürken 3 terörist de yaralanmıştır.

Düzenlenen her 2 eylem sonucunda en az 12 terörist öldürülürken 3 terörist de yaralanmıştır.”