Fransa’dan Rus uçağı yorumu: Büyük bir krizden dönüldü

Pazartesi günü Suriye’ye yönelik saldırı ve bir Rus uçağının düşürülmesi ardından Fransa’dan büyük bir diplomasi krizinden dönüldüğü açıklaması geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Pazartesi günü bir Rus uçağının da düşmesi ve 14 askerin yaşamını yitirmesine yol açan saldırıların büyük bir krize yol açabileceğini söyledi.

Uçağın İsrail’e ait olduğunu düşünen Suriye savunması tarafından vurulduğunu söyleyen Le Drian, buna karşılık  Rusya’nın ilk başta Fransa’yı suçladığını hatırlattı. Le Drian, Rusya’nın uçağın bir Fransız fırkateyninden yapılan atışlarla vurulduğu yönündeki suçlamasına dikkat çekti.

“Büyük çaplı bir diplomatik krizimiz olabilirdi” diyen Fransa Dışişleri Bakanı, krizin önlenmiş olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Pazartesi akşamı Lazkiye ve çevresine yönelik düzenlenen füze saldırıları ve bombardımanlar esnasında bir Rus uçağı 14 mürettebatıyla birlikte düşürülmüştü. Suriye hava savunma sistemlerince düşürülen uçağın daha sonra İsrail uçağı sanıldığı için düşürüldüğü duyurulmuştu.