Fransız parlamenterden Özerk Yönetim’e ziyaret

Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni ziyaret ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu.

Marielle de Sarnez ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Fransa Temsilcisi Xalid Îsa’dan oluşan heyet ilk olarak Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Eyn İsa’daki merkez binasını ziyaret etti.

Fransız heyet, Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanları Ebid Hamid El Mihbaş ve Bêrîvan Xalid, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerîm Umer ve Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Elizabet Gewriyê tarafından karşılandı.

Eşbaşkanlar Özerk Yönetim’in çalışmalarına ilişkin kısa bilgilendirmelerde bulunurken, heyet üyeleri de Özerk Yönetimin mevcut sorunlara en doğru çözümünün demokrasi inşası olduğunu kaydetti.

Heyet, daha sonra Demokratik Suriye Meclisi MSD’yi ziyaret etti. Heyeti,

MSD Eşbaşkanı Emine Omer, MSD Dış İlişkiler Bürosu Üyesi Ferhat Ehme ve Jiyan Mela ile MSD Kadın Bürosu Üyesi Dibeya Nasir karşıladı.

MSD Dış İlişkiler Bürosu Üyesi Ferhad Ehmê, "Şu anda yürüttüğümüz çalışmalar, DAİŞ'in gizli hücre yapılanmalarını çökertmek, çatışmalardan zarar gören bölgelerin inşasını tamamlamak ve göçmenlerin tekrardan evlerine dönmelerini sağlamaktır" dedi.

Heyet ve MSD temsilcileri, DAİŞ çete mensuplarının uluslararası bir mahkemede yargılanması talebini de yinelerken, tutuklu çete mensuplarının vatandaşı oldukları ülkelere iadesi konusunu da görüştü.

Fransız heyet ayrıca MSD'nin, Suriye krizinin çözümünde daha fazla aktif rol oynaması için, çalışma alanı ve misyonunun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.