Gazeteci Hogir ve 4 savaşçıyı binler uğurladı

Der a Zor saldırısında şehit düşen ANHA muhabiri Şehit Hogir ile 4 savaşçı, Şehit Delîl Saruxan Şehitliği’ne binlerce kişi tarafından uğurlandı.

Qamişlo Kantonu’nda toplumun her kesiminden bir araya gelen binlerce yurttaş, ANHA Muhabiri Şehit Hogir Mihemed ile YPG ve Özsavunma Güçleri üyesi 4 özgürlük şehidini uğurlamak amacıyla Qamişlo’nun Enteriyê Mahallesi’nde toplandı.

Dêra Zor ile Hesekê arasındaki Xurafi Yolu üzerinde çetelerin zulmünden kaçarak QSD denetimi altındaki güvenli bölgelere geçmeye çalışan Dêra Zor göçmenlerine yönelik DAIŞ çeteleri 2 bomba yüklü araçla saldırı geçekleştirmiş ve saldırı da ANHA Muhabiri Dilîşan şehadete ulaşmış, muhabirler Hogir ile Rizgar yaralanmıştı. Durumu ağır olan Hogir Mihemed birkaç günlük tedaviden sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehadete ulaşmıştı.

ANHA Muhabiri Şehit Hogir Mihemed ile 14 Ekim’de Reqa Hamlesi’nde şehadete ulaşan YPG savaşçıları Hemo Şêxo (Mezlûm Qamişlo) ve Mihemed Silêman (Ciwan Qamişlo) ve Özsavunma Güçleri üyesi Hisên Hisên ile Fadî Şêxo’yu uğurlamak için bugün Qamişlo halkı kitlesel bir tören düzenledi.

Uğurlama töreninde Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf ve Özgür Basın Birliği YRA Üyesi ve ANHA Yönetim Üyesi Dilşad Cudî birer konuşma yaparak şehitlerin ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına bağlığı dileklerinde bulundu. Konuşmalarda ayrıca, Reqa’nın DAIŞ faşizminden özgürleştirilişi de herkese kutlandı.

Törende konuşan Hediye Yusuf, Kuzey Suriye halklarının özgürlüğünü gün be gün güvenceye aldığını vurguladı. Özgürlük savaşçılarının insanlık düşmanlarına karşı tarihi efsaneler yazdığını söyleyen Hediye Yusuf, “Şu an sonsuzluğa uğurlayacağımız bu 5 şehit evladımız kanlarıyla bölge halklarını savundular. Elde edilen tüm kazanımlar bu şehit evlatlarımızın fedakarlıkları sayesinde olmuştur” dedi.

Törende konuşan YRA Üyesi ve ANHA Yönetim Üyesi Dilşad Cudî ise, Dêra Zor’da şehit düşen Dilîşan ile yaralandıktan sonra hastanede şehadete ulaşan Hogir’in gerçekleri dünyaya duyurmak için şehit düştüklerini söyledi ve basın şehitleri ile tüm özgürlük şehitlerinin anılarına bağlı kalacaklarını, onların yolundan yürüyeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından, ANHA Muhabiri Hogir Mihemed’in tabutunun üstüne çalışma arkadaşları bir kamera bıraktı ve izinden gideceklerinin sözünü verdi.

Tören sonunda şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Daha sonra şehitler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.