Gerilla annelerinin eylemi 10. haftasında

Gerilla anneleri eylemlerinin 10. haftasında işgalci Türk devleti ve KDP’nin Medya savunma alanlarına askeri sevkiyat yapmasını kınadı.

10.haftasına giren şehit ve gerilla annelerinin eyleminde “işgal son bulana kadar direniş” mesajı verildi.

Qamişlo parkında gerçekleştirilen eylemde, anneler, Önder Abdullah Öcalan ile gerilla çocuklarının fotoğraflarını ve Kürdistan Özgürlük Hareketinin bayrağı taşınırken, anneler adına açıklama Gerilla Zinarîn Botan’ın kardeşi ve iki gerilla annesi Rodîn İsa tarafından okudu.

“Biz KDP’nin ve AKP’nin Kürdistan’a ilişkin sergiledikleri bu tutumu kabul etmiyoruz. Kürt halkı ve gerillalar dört parça Kürdistan’ın bütün toprakları özgürleştirilene kadar mücadelelerini sürdürecekler” denilen açıklamada, “gerilla anneleri olarak devrimci çocuklarımıza söz veriyoruz ki onların takipçisi olacağız. Bizden ne istenirse yapmaya hazırız” mesajı verildi.

Açıklamada konuşan gerilla anneleri Mîrhat Anaroj, Zinarîn Welat ve Eqlîme Hisên ise, Türk devletinin Medya Savunma alanları, Şengal ve Rojava Kürdistanı’na yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “Bu saldırıları kınıyoruz. Biz gerillamızı destekliyoruz. İşgalci Türk devleti gerilla alanlarına girdikleri, o bölgeleri çembere aldıklarını söylüyorlar. Düşman şunu iyi bilsin ki hiçbir zaman bizi ve çocuklarımızı bir birimizden ayıramayacaklar.”

Açıklamanın sonunda gerilla ve şehit anneleri çocuklarına söz vererek işgalcileri bu topraklardan söküp atana kadar mücadelemizi ve eylemlerimizi sürdüreceğiz dediler.