Gerilla için suikast ve Kanas

YJA-STAR gerillası Şervin Amanos, suikast eğitimleri sonucu daha etkili olduklarını belirterek, "Kamuflaj ve silaha hakimiyet gerektiriyor. Kanas kullanırken hissetmek de lazım" diyor.

YJA-STAR gerillası Şervin Amanos, YJA-STAR gerillaları olarak suikast alanında önemli mesafe aldıklarını, Türk askerlerine ciddi yöneldiklerini söyledi.

Gerillanın kullandığı taktiklerden biri de suikasttır. YJA-STAR gerillası Şervin Amanos, YJA-STAR gerillaları olarak şimdi suikast branşında kendilerini iyice geliştirdiklerini, hâkimiyette daha fazla uzmanlaştıklarını anlattı. Eğitimlerine ciddiyetle yaklaştıkları için tek mermilerinin bile boşa gitmediğini ifade eden Amanos, şöyle devam etti: "Aldığımız eğitimlerle artık düşmanımıza kafasını bile kaldıracak imkân vermiyoruz. Keşfe gittiğimizde bizi görmüyor, hareket tarzlarını takip ediyoruz, ona göre de gidip suikast yapıyoruz."

SUİKASTTAN ÇOK KORKUYORLAR

Türk askerlerinin suikasttan çok korktuğunu, etrafının taramakla yetindiğini belirten Şervin Amanos, şunları söyledi: "Suikast, kamuflaj ve silaha hakimiyet gerektiren bir branştır. Hem kendimizi kamufle ederek hem de silahtaki hakimiyetimizi geliştirerek düşmanın üzerine gittiğimiz için yerimizi tespit edemiyor. Artık düşman o kadar suikasttan korkuyor ki birbirlerinden bile şüpheleniyorlar. Eylemlerimizle düşmanın hareket tarzını daralttık. Karakollarından çıkamaz hale gelmişler." 

KANAS BAŞKA ŞEYLER İSTİYOR

YJA-STAR gerillası Şervin Amanos, suikastlarda daha çok kullandıkları Kanas silahını anlatıyor. Bilindiği gibi Sovyetler Birliği yapımı yarı otomatik, uzun menzilli keskin nişancı tüfeğidir. Türkiye'de Kanas (Rusça: Снайперская винтовка Драгунова; Snayperskaya Vintovka Dragunova (SVD), Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği) adıyla da bilinir. Kanas kelimesinin 'Keskin Nişancı Silahı'nın kısaltması olan KNS'den türetildiği ve/veya Arapça 'keskin nişancı' (قناص) kelimesinden esinlendiği rivayet edilir. YJA-STAR gerillası Amanos, Kanas için "hedefe kilitlenmeyi isteyen bir silahtır" diyor. 

ÖNEMLİ BİR ÖZELLİĞİ DE DÜRBÜNÜ

Kanas’ın en önemli özelliklerinden birisinin de dürbünü olduğunu belirten Amanos, zaten dürbünü iyi kullanabilen birinin silaha hâkim olabileceğini, bunun hedefin isabet almasını sağladığını söylüyor. Gece atışı yapılabilen PSO-1 dürbünü ile kullanılır. PSO-1, standart dürbün ağından farklı bir dürbün ağı kullanır bunun sayesinde uzaklık ölçer olmadan mesafe öğrenilebilir.