Xakurke, Botan ve Dersim'de eylem: 9 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri gün geçtikçe artarak devam ediyor. Xakurke, Botan ve Dersim'de gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 9 asker öldürüldü, çok sayıda asker de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında eylemlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

XAKURKE’DE İŞGALCİLERE EŞ ZAMANLI EYLEMLER

“Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Mayıs günü saat 17.00’da Xakurke bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı eylemler düzenlemiştir.

Bu bağlamda Lêlikan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik düzenlenen eylemde düşman mevzi ve barınakları güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bu eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri Şehit Şervan ve Lêlikan Tepesi çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.

İşgalci TC ordusu bir süredir Xakurke bölgesinde bulunan Eli Direj boğazında mobese kameraları ve güneş panelleri yerleştirmektedir. YJA Star güçlerimiz gerçekleştirdiği bir eylem ile düşmanın yerleştirdiği bu güneş panelleri ve mobese kameralarını hedeflemiş ve tümünü imha etmiştir.

Gerçekleştirilen bu eylemler sonucunda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

BOTAN’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

17 Mayıs günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Gundıkremo bölgesinde bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, Botan bölgesinde devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında 18 Mayıs günü saat 17.30’da denetim altına aldıkları operasyonun bir birliğini hedeflemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 5 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

OPERASYONA ÇIKAN ASKERLER VURULDU

 İşgalci TC ordusu 11 Mayıs günü sabah saatlerinde Bingöl’ün Kiğı ilçesi ile Dersim’in Pülümür ilçesi arasında bulunan Şehit Hemze alanında çok sayıda kontra ve korucunun katılımı ile bir operasyon başlatmıştır.

11 Mayıs günü saat 13.30 sularında alanın iç kısımlarına ilerlemeye çalışan operasyon birlikleri güçlerimizin hedefi olmuştur. 3 ayrı koldan vurulan bu düşman birliğinde 2 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde Şilan (Zilan Tek) arkadaşımız düşman birliklerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Aynı gün saat 15.50’de güçlerimiz, yine düşmanın bir birliğini denetim altına almış ve yakın mesafeden etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Düzenlenen bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, operasyon bölgesine asker takviyesi yaparak operasyon kapsamını genişletmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

13 Mayıs günü saat 17.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda iki arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

14 Mayıs günü saat 16.30’da işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve taarruz helikopterlerinin desteği ile alandan geri çekilmiştir.

KAHRAMANCA SAVAŞARAK ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehadete ulaşan Şilan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Şilan Siirt
Adı Soyadı: Zilan Tek
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Azime - Alaaddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Mayıs 2019 / Pülümür

1997 yılında yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Siirt’te dünyaya gelen Şilan yoldaş, genç yaşta Kürdistan gerçekliğini tanır ve Kürdistan halkının özgürlüğünün, Önder Apo’nun özgürlüğünden geçtiğini görerek gerilla saflarına katılır. Gerilla yaşamına erkenden adapte olan Şilan yoldaş, hem askeri, hem de ideolojik anlamda kendisini yetiştirerek yetkin bir yürüyüşün sahibi olmak ister. Askeri anlamda kazandığı yetenekler temelinde bir çok başarılı eyleme imza atarak düşmana büyük darbeler vurulmasında önemli rol oynayan Şilan yoldaş, aynı zamanda Önder Apo’nun Kadın Özgürlük İdeolojisi temelinde özgür yaşamın arayışçısı olur. Yaşamdaki coşkulu duruşu, morali ve her daim yoldaşlarına aşıladığı güven ile mücadelede yer alan Şilan yoldaş, sömürgeci düşmanın yaptığı Pülümür bölgesinde yaptığı operasyonda da kahramanca savaşarak, düşmana ağır darbeler vurduktan sonra şehitler kervanına katılır.

KERBORAN ŞEHİTLERİNİN KİMLİK BİLGİLERİ

24 Mart 2019 tarihli açıklamamızda; 18 Mart günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusunun Mardin’nin Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Rover Köyü alanında bir operasyon başlattığını ve bu operasyona yönelik güçlerimizin eylemleri sonucunda 6 düşman askerinin öldürüldüğünü kamuoyu ile paylaşırken, 3 arkadaşımızın da düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını belirtmiştik.

Şehadete ulaşan Aras (Kemal Kadire), Dılxwaz (Orhan Ok) ve Reber (Kasım Saptık) arkadaşlarımızın detaylı sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Aras Nekeroz
Adı Soyadı: Kemal Kadire
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Firişte - Sohbettullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2019 / Kerboran

***

Kod Adı: Dılxwaz Tori
Adı Soyadı: Orhan Ok
Doğum Yeri: Kerboran
Anne - Baba Adı: Rabia - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2019 / Kerboran

***

Kod Adı: Reber Botan
Adı Soyadı: Kasım Saptık
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Huri - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2019 / Kerboran

Aras Nekeroz arkadaşımız, 1986 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Sine kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanışan Aras arkadaşımız, 2006 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı andan itibaren büyük bir coşku ile yaşamı sahiplenen bir duruşun sahibi olmuş ve yaratılan değerlerin koruyucusu olmuştur. Kürt halkının özgürlüğüne kendini adayan Aras yoldaşımız, emekçi ve fedakârca duruşu ile üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları başarılı bir şekilde yerine getiren yetkin bir gerilla olmuştur. Kazandığı tecrübe ve eğitimlerle cephe komutanlığı görevine kadar yükselen Aras yoldaş, uzun bir süre Medya Savunma Alanları’nda bir çok düzeyde görev yürüttükten sonra yönünü Kuzey Kürdistan topraklarına dönmüştür. Botan’da kaldığı süre içerisinde düşmana ağır darbeler vuran ve büyük fedailik örneği sergileyen pratiğin sahibi olmuştur. Aras yoldaşımız, Apocu fedai militan kişiliğin ve direnişçiliğin bütünleştiği bir kişiliğin sahibi olurken, son anına kadar Kürt halkına ve mücadelesine bağlı bir militan olmayı başarmıştır.

Dılxwaz Tori arkadaşımız Mardin’in Kerboran ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever değerlerin derinliğine yaşandığı bir çevrede yetişen Dılxwaz yoldaşımız daha küçük yaşlarda düşmanın Kürt halkına karşı olan yok etme politikalarını yakından yaşamıştır. 1992’de Kerboran’da şehadete ulaşan abisi Dılxwaz (Hayrettin Ok) ve 1994’de işgalci TC devletinin cezaevinde işkenceler sonucu şehit düşen amcası Ahmet Ok’un izinden giderek 2014 yılının 15 Ağustos’unda gerilla saflarına katılmıştır. İşgalci TC devletinin Kürtlere uyguladığı yok etme, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı devrimci bir tutum içerisinde olan Dılxwaz yoldaşımız, mücadeleye katıldığı ilk andan itibaren Önder Apo’nun özgür yaşam felsefesi ile bütünleşmeyi esas almıştır. Arkadaş çevresinde fedakarlığı ve emekçiliği ile tanınan Dılxwaz arkadaşımız, kısa süre içerisinde yanındaki yoldaşların gönlünde yer edinmiştir. Dılxwaz yoldaşımız, şehit düştüğü ana kadar da düşman birliklerine ağır darbeler vurmuş ve düşman birliklerinin eline sağ geçmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehitler kervanına katılmıştır.

Reber Botan yoldaşımız, Şırnak’ın Kumçatı beldesinde dünyaya gelmiştir. Botan’ın direnişçi ve yurtsever değerlerin arasında büyüyen Reber yoldaş, 2014 yılında doğduğu topraklardan gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren gerilla yaşamına kısa bir sürede adapte olan Reber yoldaş, önemli pratik görevleri üstlenen yetkin bir gerilla olmuştur. Fedakarlığı ile tanınan Reber yoldaş, üzerine düşen tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Reber yoldaşımız da operasyon alanında düşmana ağır darbeler vurmuş ve esir düşmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehitler kervanına katılmıştır.”