Gerillalar Serhat'ta zırhlı araç konvoyunu vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Bazid (Doğubeyazıt)-Iğdır yolu üzerinde hareket halinde seyreden sömürgeci TC ordusuna ait zırhlı araç konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde Kirpi tipi zırhlı bir araç tam isabet ile vuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG, Serhat’taki Türk ordusuna ait zırhlı araç konvoyuna yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini belirterek şu ayrıntıları paylaştı:

“13 Nisan günü (dün), gündüz saat 10.00 sularında Bazid (Doğubeyazıt)-Iğdır yolu üzerinde hareket halinde seyreden sömürgeci TC ordusuna ait 5 zırhlı araçtan oluşan konvoya dönük olarak Serhat eyaletinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde, güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan konvoydan bazı araçlar, eylem yerinden kaçmayı başarırken, Kirpi tipi bir zırhlı araç ise tam isabet vurularak eylem yerinde kalmıştır. Güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulan bu araç, ağır hasar almıştır. Gerçekleştirilen bu eylemden 3 saat sonra düşman eylem yerine gelmiş ve aracın enkazı ile ölü ve yaralı askerlerini toplamıştır. Ayrıca bu etkili eylemden sonra düşman güçleri tarafından eylem alanının etrafına dönük ağır silahlarla bombardıman yapılmıştır. Düşmanın ölü ve yaralılarının sayısının netleştirilemediği bu eylemi gerçekleştiren güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

13 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na yönelik olarak bir dizi hava saldırısı düzenlendiğini kaydeden HPG, “Dün sabah saat 09.30 sularında Avaşin’e bağlı Basya alanına,

11.00-11.30 saatleri arasında Kandil’e bağlı Karox alanı, Zap’a bağlı Şikefta Brîndara ve Xakurkê’ye bağlı Şehit Hêmin Tepesi’ne,

16.00-16.30 saatleri arasında ise yine Avaşin’e Şehit Diren Tepesi, Arıs-Farıs alanı ve Mam Reşo bölgelerine dönük olarak bombardıman yapılmıştır.

Yoğun bir şekilde yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir” dedi.