Gerilladan Devrimci Operasyon: Çok sayıda işgalci cezalandırıldı, tüm mevziler imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası Gire Hakkari Şehitleri Devrimci İntikam Operasyonu gerçekleştirdi. PKK’nin kuruluşunun selamlamak amacıyla yapılan operasyonda tüm mevziler imha edilirken, çok sayıda işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

Medya Savunma Alanları’dan gazeteci Kawa Tolhildan, Gire Hakkari Şehitleri Devrimci  İntikamı  Operasyonu hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Kurdistan Özgürlük Gerillası Metîna alanına bağlı Girê Hakkari’de Gire Hakkari Şehitlerinin İntikamı adıyla devrimci bir operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon PKK’nin kuruluşunun 44. yıl dönümü selamlamak amacıyla yapıldı. Operasyon bugün öğleden sonra saat 13:30’da başlayıp  14:30’da tamamlandı. Bir saat boyunca düşman mevzilerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. 

Gerilla kaynaklarından aldığımız bilgilere göre; Eylem sızma tarzında gerçekleşti. Gerillalar düşman mevzilerine girdi. Özellikle Şehit Akif ve Şehit Zemani tepelerindeki işgalcilere ait mevziler tek tek imha edildi. Bu operasyonda çok sayıda işgalci Türk askeri cezalandırılırken, birçok silah ve askeri teçhizata el konuldu. Geri kalan silah ve askeri malzemeler ise gerillalar tarafından yakıldı.

 İşgalci Türk ordusu operasyon alanına top atışları düzenliyor."