Girê Spî cephesinde 13 Ekim bilançosu

QSD Basın Merkezi, 13 Ekim günü Girê Spî’de yaşanan çatışmalar ve Türk işgal güçlerinin bombardımanlarına ilişkin bir bilanço yayınladı.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin 13 Ekim’de Girê Spî kentini havadan uçaklarla ve karadan top atışları ile şiddetli bir şekilde bombaladığını belirten Basın Merkezi, şu bilgileri verdi:

“Sabah saatlerinde, rastgele bombardımanın ardından, işgalci Türk ordusu binlerce çete mensubu ile birlikte iki koldan kente saldırdı. Şiddetli çatışmalar ve aralıksız hava saldırıları ardından, işgalci orduya bağlı bir çok çete mensubu öldü. Çatışmalar ardından, insansız hava araçlarının yoğun uçuşları nedeniyle bazı arkadaşlarımızla bağlantımız koptu.”

Öğle saatlerinde işgalci Türk ordusunun ağır bir bombardımandan sonra tak ve panzerler eşliğinde Silûk beldesine saldırdığını kaydeden QSD Basın Merkezi, bu saldırıya ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

“Belde içerisinde uzun süre şiddetli çatışmalar yaşandı. Güçlerimiz Nestel bölgesinde ilerlemek isteyen çete gruplarına karşı bir eylem düzenledi, çeteler geri kaçmak zorunda kaldı. Çatışmaların ardından savaş uçakları ve topçu birlikleri bölgeyi ağır bir şekilde bombaladı. Güçlerimiz, Sikêriyê köyüne yerleşmeye çalışan çetelere yönelik de bir eylem gerçekleştirdi. Yine, çetelere ait zırhlı bir konvoya eylem düzenlendi. Her iki eylemin sonucunda işgalci devlete bağlı en az 10 çete mensubu öldürüldü, 3 panzer imha edildi, 3 AK-47 silahına el konuldu.”

Açıklamada ayrıca çetelerin, sivilleri alandan çıkarmak için gelen bir ambulansı kaçırdığı belirtilirken, ambulans çalışanlarının akıbetinin bilinmediği belirtildi.

QSD Basın Merkezi son olarak, “Direniş, çatışma ve bombardımanlarda toplam 6 arkadaşımız şehit düştü ve bazı arkadaşlarımızla bağlantımız koptu” dedi.