Girkê Legê’de QSD’yi sahiplenme yürüyüşü

Girê Legê’de Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler düzenledikleri meşaleli yürüyüşle işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı direnen QSD’yi sahiplenme yürüyüşü düzenledi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi çok sayıda genç, işgalcilere karşı direnen QSD’ye destek ve Türk devleti ile çetelerinin işgal ettikleri bölgelerde uyguladığı demografi değişimini protesto etmek için Girkê Legê’deki Şehit Xebat Meydanı’nda bir araya geldi.

Kentin ana caddelerinde devam eden yürüyüşte, şehitlerin posterleri taşındı, sık sık QSD ve YPG-YPJ’nin direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Rimêlan beldesindeki Baz Kürt Dili Enstitüsü önüne gelindiğinde Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Faysal El Salih konuşma yaptı. El Salih konuşmasında QSD’nin direnişini selamlayarak, “QSD bölgedeki tüm halkların temsiliyetini yapıyor. Çünkü QSD halkların özgürlük değerleri ve onurunu korudu, Türk devletinin desteklediği DAİŞ terörünü bitirdi. Gençler olarak şehit ailelerine sözümüz, şehitlerimizin izinde olacağız ve QSD’yi her daim destekleyeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından yürüyüş, şehitlere bağlılık ve QSD’nin direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.