Güney Kürdistanlı Şema Ednan: İşgale direneceğiz

Güney Kürdistan’da faaliyet yürüten Tevgera Azad Derneği üyesi Şema Ednan, Türk işgalciliğine sessiz kalmayacaklarını ve var güçleriyle direneceklerini belirtti.

Qamışlo kantonuna bağlı Amude’de gerçekleşen ve farklı halklardan kadınları buluşturan Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi Kongresi sona erdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi’nin kuruluş kongresine katılarak destek veren Güney Kürdistan’dan gelen 13 kişilik heyet, başarı temennilerinde bulundu.

Heyette yer alan Tevgera Azadi Derneği üyesi Şema Ednan, kongreyi selamladıktan sonra Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına dikkat çekti ve direneceklerini vurguladı.

Ednan şöyle konuştu: “Kongreyi ve yapıyı selamlıyoruz ve inanıyoruz ki bu kongre bütün dört parça Kürdistan’ın özgürlüğünü getirecektir. Bu kongrede de görüldü ki Rojava devrimi kadının gücüyle oluşan bir devrim oldu. Rojava’da 5000’i aşkın DAİŞ çetesi ele geçirildi, bu aslında kendi başına bir başarıdır. Rojava devrimi kadın devrimidir ve bunun sonucunda bu başarı ortaya çıkarmıştır.”

Türk işgalciliğine karşı direniş mesajı veren Ednan, şunları ifade etti: “Rojava’ya yönelik saldırıların aynısı şuanda da Başur Kürdistan’ında öne çıkmaktadır. Bizler umuyoruz ki bütün Başur halkı ve kadınları birlik olup bu saldırıları boşa çıkaracaklardır. Saldırılara karşı sessiz kalmasınlar, sömürgeci Türk devletinin Başur Kürdistan’ında hedeflediği başarıya ulaşmaması için var gücüyle dirensinler.

Önder Apo’nun dediği gibi Kürdistan’daki her devrim ancak kadın devrimiyle olacaktır. Başurê Kürdistan devrimi de kadın devrimiyle gelişecektir. Bu aşamada bir devrim gereklidir ve kadın gerillalarla beraber birlik içerisinde bir devrim gerçekleşecektir. Bizler şunu umut ediyoruz ki en kısa sürede de böylesi bir devrim olacaktır.”