Günün bilançosu: Bir helikopter, bir panzer imha edildi

Demokratik Suriye Güçleri Basın Merkezi, Efrîn kantonunda son 24 saat içerisinde yaşanan savaşın bilançosunu açıkladı. Buna göre bir helikopter ve bir panzer imha edildi.

QSD Basın Merkezi’nin açıklamasına göre Türk işgal güçleri sivil yerleşim alanlarını bombalamaya devam etti. Buna karşı düzenlenlenen eylemler ve çatışmalarda Şiye’de en az 25 çete mensubu öldürüldü. Raco’da işgalcilere ait bir helikopter ve bir dozer imha edildi. Şiye’de ayrıca bir panzer de hedef alınarak imha edildi.

QSD’nin bilançosunda verdiği detaylar şöyle :

RACO : Qude köyünde savaşçılarımız öğlen saat 12.00 civarlarında işgalci Türk ordusuna ait bir helikopteri düşürdü.

İşgalci ordu uçakları Raco ilçesindeki ekmek fırınını hedef aldı, büyük hasar gören fırın hizmet verememektedir.

Qude köyü çevresinde savaşçılarımız dün saat 14.00’te işgalcilere ait bir dozeri imha etti.

Türk askerleri ve çeteleri dün saat 16.00’da Cela köyüne ağır silahlarla saldırdı, Qude köyüne de hava saldırıları düzenledi.

Bu sabah saat 09.00’da Qude köyü çevresinde güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı, çatışmalar sonucunda çok sayıda çete öldürüldü. Saat 22.30’da da aynı yerde çatışmalar yaşanmıştı.

Saat 13.00’da düşman helikopterleri Qude köyü üzerinde gezerek sivillerin evlerini hedef aldı.

ŞÎYÊ : Dün saat 15.00’da Hec Bilal köyü çevresinde güçlerimiz ve teröristler arasında çatışmalar yaşandı, çok sayıda çete öldürüldü. Çetelerin 25 ölüsü olduğu tespit edildi.

Saat 16.00’da işgalci ordu uçakları Şiketka ve Turmuşa köyü üzerinde dolaştı. Ardından Şiketka köyünde katliam gerçekleştirdiği, sivillerin olduğu bir evin bombardımanda yıkıldığı ortaya çıktı. Uçakların alandan uzaklaşmasının ardından cenaze enkazdan çıkarıldı.

Saat 01.45’te savaş uçakları Şiye ilçesi çevresini hedef aldı.

Güçlerimiz Hec Bilal köyü çevresinde işgalcilere ait bir panzer hedef alarak tamamen imha etti.

CINDIRÊS : 16:00 Axçelê köyüne yönelik yoğun bombardıman gerçekleşti. Yine Kanî Gewrikê cephesi ağır silahlarla bombalandı. Hemamê köyü yakınlarında bulunan Beyreqdar tepesi ağır silahlarla bombalandı.

İşgalci Türk ordusuna ait tanklar, Atmê kampından Dêrbelût, Axçelê û Mile Xelîla köylerini bombaladığı tespit edildi, Türk ordusu göçmenleri kendisine kalkan olarak kullanıyor.

Hec Iskender köyünde güçlerimiz ve işgalci Türk ordusu askerleri ve ona bağlı çeteler arasında yoğun bir çatışma yaşandı.

ŞERA : İşgalci ordu ve ona bağlı çeteler vahşi bir şekilde Êzdilere ait Baflûnê ve Ereb Wêranê köylerini hedefledi. Omera köyü üzerinde saat 13:00’da helikopter hareketliliği vardı.

Saat 13:00’da işgalci Türk ordusu ve ona bağlı terörist gruplar Metina köyünde bulunan su arıtma tesisini bir kez daha toplarla bombaladı. Bombardıman sonucunda su arıtma merkezi büyük hasar görmüştür.

Saat 13:00’da işgalci Türk devletine ait savaş uçakları sivil yerleşim yerlerini bir kez daha hedef aldı. Bir evin hedeflendiği hava saldırısında 1 sivil şehit düşerken, 2’si de yaralandı.

BILBILÊ : İşgalci Türk ordusuna ait uçaklar, Qestel Xidriya köyünü saat 01:00 bombaladı.

Aynı bölgede güçlerimizle işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler arasında çatışma başladı. Saat 09:00’da başlayan çatışma şu saatlere kadar da devam ediyor.

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları dün saat 23:00’da Efrîn üzerinde dolaştı. Bugün saat yine saat 11:00’an dolaşan uçaklar Efrîn merkeze çok yakın bulunan Mûsankê köyünü bombaladı. Mûsankê köyüne 4 top isabet etti.”