Guta’dan tahliye edilenler Efrîn’e yerleştiriliyor!

Türkiye’nin arabuluculuğu ile Doğu Guta'dan tahliye edilen selefi gruplar, çeteler ve ailelerinin Efrin’e yerleştirilmeye başlandığı bildirildi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre Doğu Guta'daki El Nusra, Ehrar El Şam ve Feylek Rahman gibi çete yapılanmalarının mensupları ve aileleri Kürtlerin evlerine yerleştiriliyor.

Yaklaşık bir haftadır tahliye edilen gruplar önce İdlib'e oradan da Efrin’e götürülüyor. Rusya kaynakları şimdiye kadar Guta'dan 5 bin kişinin çıkartıldığını belirtiyor.

Mezopotamya Ajansı Rusya, İran, Suriye ve Türkiyeli yetkililerin denetiminde gerçekleşen tahliyenin fotoğraflarına da ulaştı.

Ailelerin, Efrin'e getirilip savaştırılan Ehrar El Şam grubunun aileleri olduğu ifade edilirken, Doğu Guta'dan getirilenlerin İdlip'ten Cindirês İlçesi üzerinden Efrin'e geçirildiği ifade edildi.

İşgal ardından gerçekleşen bu tahliyelerle Efrîn’deki demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığı bildiriliyor. Türk devleti Efrîn’e yönelik saldırıları etnik temizlik olarak değerlendiriliyor.

Doğu Guta'ya karşılık Efrin'de toprak vaat edilen grupların aynı zamanda TSK mensupları gibi muamele göreceği belirtiliyor.

Özelikle Efrin'de savaştırılan Ehrar El Şam grubunun üyelerine maaş bağlandığı, ölenlerin ailelerine de tazminat verildiği öne sürüldü. Maaş ve tazminat konusu AKP hükümetine yakın medya organlarında da sıklıkla dile getiriliyor.