Halk, YPG komutanlarını son yolcuğuna uğurlandı

Dêrik ve Girkê Legê’de halk, YPG komutanları Şehit Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos’u son yolculuğuna uğurladı.

Dêrikê ve Girkê Legê’de yüzlerce kişi, YPG komutanları Şehit Rojhat Karakoçan (Mehmet Gürbüz) ve Doğan Amanos’u (Mehmet Akyol) son yolculuğuna uğurlamak için Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne aktı.

Şehitlikte konuşma yapan YPG Sözcüsü Nuri Mehmûd, “Her 2 şehidimiz, dört parça Kürdistan’da fedakarlığın ve mücadelenin örnekleri oldular. Önder Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle öncü oldular” dedi.

“Rojava Devrimi’nin başlangıcından bu yana büyük bedeller verdiğini herkes biliyor” diyen Nuri Mehmûd, devrimin verilen bedeller ve gösterilen fedakarlıklarla taçlandığını belirtti.
Nuri Mehmûd şöyle devam etti: “Rojava Devrimi, düşmanın tüm kirli ve insanlıktan uzak yöntemlerini ortaya çıkardı.”


'ŞEHİTLERİN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Mehmûd, konuşmasının devamında, 2 şehidin fedakarlıklarına değinerek, “Düşmanın ileri teknolojisini ve uluslararası desteğini bildikleri halde halka, devrimin amaçlarına inandılar, kalplerinde yeşeren inancı büyütüp halka sundu. Hiçbir zaman geri adım atmadılar ve büyük başarılar geride bırakarak şehadete ulaştılar” dedi.

Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Îhsan Şiblî, şehitlerin yolundan gidecekleri ve kazanımlarına sahip çıkacaklarına sözü verdi.

Kongra Star Dêrik İlçe Yönetim üyesi Fatme Silêman ise “Türk devletinin plan ve saldırılarına karşı direniş, öz savunma ve devrimci halk savaşı yürütülmelidir” dedi.

Şehit aileleri adına söz alan Delîl Mardînî şu  ifadeleri kullandı: “İki şehidin şahsında tüm şehitleri anıyor, şehitlerimizin fedakarlıkları ile gücümüzün ve kararlılığımızın arttığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu bağlamda halkımıza, bölge bileşenlerine ve tüm Kürdistan halkına, işgal altındaki tüm topraklar kurtarılıncaya kadar düşmana karşı mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.” 

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.
Şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

YPG komutanları Şehit Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos, 16 Eylül’de işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’ya dönük SİHA saldırısında şehit düştü.