Hastaneye kaldırılan Xelil tedaviyi kabul etmedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 58 gündür açlık grevinde olan Şiyar Xelil bu akşam rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede tedaviyi kabul etmeyince Medya Halk Evi’nde dönerek eylemine devam etti.

Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 58 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Şiyar Xelil, bu akşam rahatsızlanınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sindirim sistemi ve kalınbağırsakta kanamadan dolayı ambulansla hastaneye kaldırılan Xelil, doktorların ısrarlarına rağmen tedaviyi kabul etmeyerek Medya Halk Evi’nde dönerek, açlık grevi eylemine devam etti.

Medya Halk Evi’ne gelen Şiyar Xelil kısa bir açıklama yaparak şunları belirtti: “Kimse merak etmesin durumum iyidir. Önümüzde şahadet olsa da göğsümüz açıktır. Dünyanın birçok yerinde arkadaşlarımızın her gün bedenleri eriyor, zindandaki arkadaşlarımız açlık grevindeki arkadaşlar şehit düşmesin diye kendilerini feda ettiler. Yine de dünya buna sessiz kalıyor. Ne olursa olsun biz doktor tedavisini kabul etmiyoruz. Açlık grevinde başladığımızda nasıl önderliğimize, arkadaşlarımıza söz vermişsek tecrit kırılmadan bedeli ne olursa olsun yerine getireceğiz. Şehit düşen arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

https://anfturkce.com/avrupa/58-guenduer-aclik-grevinde-olan-xelil-hastaneye-kaldirildi-122597