Hatun Tuğluk’un mezarına saldıran duruşmada fotoğraf çekti!

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıran ırkçıların duruşması görüldü. Duruşmada saldırganların 'selfie' çekmesi dikkat çekti.

Hatun Tuğluk'un cenazesine 2017'de Ankara'nın İncek semtindeki mezarlıktaki defin töreni sırasında saldıran ırkçı sanıkların 7’nci duruşması Gölbaşı 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme salonunda saldırgan 19 sanık ve avukatları ile müşteki avukatları da hazır bulundu.

'KENDİMİ BOMBA GİBİ HİSSEDİYORUM!'

Salondaki rahat hareketleriyle dikkat çeken sanıklar, duruşması öncesi mahkeme salonu içinde fotoğraf çekti. Duruşmada mahkeme başkanını beklerken sanıklardan biri, “Kendimi bomba gibi hissediyorum. Her şey güzel olacak. Pimi çekilmiş bir bomba gibi hazırım” şeklinde polisle diyaloga girdi.

'KÜFÜRLER, HAKARETLET ETTİLER'

Tanık Arif Yıldız, "Cenazenin gelmesiyle birlikte bir gürültü başladı. Cenaze ile ilgileniyorduk, hakaret sarf ediyorlardı. Mezarın başına biri geldi, ‘Buraya defnedemezsiniz, sizler teröristsiniz’ dedi" diye konuştu.

Yıldız, şunları söyledi: "Bir kişi iki sefer geldi, gitti. 'Toprağa veremezsiniz, Ermenisiniz’ diyordu. Cenazeyi defnettik. Küfür, hakaret ediyorlardı. Sadece seslerini duydum. Ben cenazeyi toprağa veriyordum. Kalabalığın yüksekliğini cenazeden sonra gördüm. 150 kişi vardı. Kalabalık ile birlikte hakaret ve tehdidin boyutu yükseldi. (...) Toprağa vermiştik ve bizim için zor olan onu topraktan geri çıkarmaktı. Cenazeyi çıkarmamıza rağmen hakaret ve saldırılar devam etti. Olayın büyümesini istemiyorduk ama devam etti."

İkinci müşteki tanığı Abdurrahman Ayhan da yaşananları anlattı.

Sanık Murat Alp de, müşteki avukatlarının "Terörist gömüleceğini sana kim söyledi” sorusunu yanıtsız bıraktı.

ERTELENDİ

Müşteki avukatı Alişan Şahin, “Bu saldırı topyekun bir saldırıydı. Bizler de oradaydık. Bizler bu olayın tanığıyız. Bizlerin de tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. İlk duruşmada tanıklık yapan bir kişi vardı. Onlar beyaz bir jeep ile 5-6 kişi geldiler" dedi.

Duruşma 27 Kasım'a ertelendi.