HBDH milislerinden eylem

HBDH milisleri, İzmir’de ekin tarlalarına yönelik eylem düzenlediğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, “HBDH olarak daha önce faşist hükümeti ve onun destekçilerini yaptığımız eylemler ile uyarmıştık, fakat bu uyarılarımıza rağmen faşist hükümet ülke içinde ve dışında saldırılarına tüm vahşetiyle devam etti.

Kürdistan topraklarında saldırmadık bir değer bırakılmadı, ne kadar devrimci, demokrat ezilen halk varsa her türlü saldırıya uğradı. Kürt özgürlük mücadelesine ve onun değerlerine insanlık onuruna aykırı en vahşi işkenceler yapıldı, Rojava devrimine ve onun kazanımlarına yönelik saldırılar artarak devam etti halkın evleri yakıldı, tarlaları bahçeleri emekleri yakıldı.

Birleşik mücadelemiz ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı ve devrimimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Değerlerimize, halkımıza, cenazelerimize ve doğamıza karşı yapılan her saldırının hesabını soracağız” dedi.

Açıklamada eyleme ilişkin de şunlar belirtildi: “26 Mayıs günü öğlen saatlerinde İzmir’in Tire ilçesinde ekin tarlalarına milislerimiz tarafından eylem düzenlendi.

Bu eylemimiz Rojava’da, DAİŞ çeteleri ile yakılan ve kaçırılıp Türkiye’de satılan buğday ve tarım ekinlerine misilleme olarak yapılmıştır. Eylemde onlarca hektarlık ekili alan küle dönmüştür."