Hecin’de son 24 saat: 71 çete üyesi öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Hecin kırsalında son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 71 çete üyesinin öldürüldüğü ve 17 yeni noktada üslendiklerini açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Derazor’da DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmaların bilançosunu yayınladı.

QSD, “Hecin ve çevresinde sabah saatlerinde savaşçılarımız ve DAİŞ çeteleri arasında çatışma çıkmış, çatışma saatler sürmüştür. Çatışmalar sonucunda çetelerden ölen ve yaralananlar olmuştur, çok sayıda çete da kaçmıştır. Çatışmaların ardından birliklerimiz operasyon başlatmış ve çetelere ait çok sayıda silah ve cephane ile askeri teçhizat ele geçirilmiştir” dedi.

Çatışmalarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü ve çatışma bölgesinde kalan çetelere ait cenazeleri kaldırdıklarını belirten QSD, “Güçlerimiz aynı cephede gözle görülür bir şekilde ilerleme kaydetmiştir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Teröristler savaşçılarımızın noktalarına top atışları yapmış, bu saldırıda güçlerimiz herhangi bir kayıp yaşamamıştır. Savaşçılarımız ilerlemesini sürdürürken teröristlere ait yüklü miktarda silah ve cephane ele geçirmiştir.

Öte yandan yine aynı cephede savaşçılarımız ile teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Bu çatışmada teröristlere kayıplar verdirilmiş ve güçlerimiz alanda 1 km ilerleyerek 14 yeni noktada üslenmiştir. Sonrasında teröristler savaşçılarımızın noktalarına saldırmış ve bu saldırılara güçlerimizin karşılık verilmesiyle başlayan çatışmalarda onlarca terörist öldürülmüş ve yaralanmıştır.

Yine güçlerimiz ile teröristler arasında aynı cephede çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada çok sayıda terörist öldürülmüş ve yaralanmıştır. Burada ilerleyen güçlerimiz 12 yeni noktada üslenmiştir. Yüklü miktarda silah ve cephane ele geçirilmiştir. Ayrıca sabah saatlerinde teröristler savaşçılarımıza ait noktalara saldırı girişiminde bulunmuş, bu girişime güçlerimiz karşılık vermiştir. Yaşanan çatışmada çok sayıda terörist öldürülmüş ve teröristler çatışma bölgesinden çekilmiştir.

QSD savaşçıları ile DAİŞ’li teröristler arasında yine çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda çete öldürülmüştür. Güçlerimiz 1 km ilerlemiş ve 17 yeni noktada üslenmiştir. Öte yandan güçlerimize bağlı özel ekiplerimiz teröristler tarafından yerleştirilmiş çok sayıda mayını etkisiz hale getirmiştir. Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da teröristlerin üslerini hedef almıştır.

DAİŞ’li teröristler sabah saatlerinde güçlerimizin noktalarına saldırı düzenlemiş ve savaşçılarımızın karşılık vermesiyle başlayan çatışmada teröristlerin ölüleri ve yaralıları olmuştur. Teröristlerin keşif amaçlı kullandıkları drone tipi insansız hava aracı da güçlerimiz tarafından düşürülmüştür.

Güçlerimiz ayrıca teröristlerin noktalarına eylemler düzenlemiş ve bazı noktaları teröristlerden almıştır.

Bir başka cephede teröristler, çok sayıda araç ve ağır silahla güçlerimizin noktalarına yoğun bir saldırı düzenlemiştir. Savaşçılarımızın karşılık vermesiyle başlayan şiddetli çatışmada çok sayıda terörist öldürülmüş, birçok araçları imha edilmiştir. Bununla birlikte çok sayıda terörist cenazesi savaşçılarımız tarafından çatışma alanından kaldırılmıştır. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da teröristlerin bulundukları yerlere hava saldırısı düzenlemiş ve çok sayıda noktalarını imha etmiştir.

Tüm cephelerde aralıklarla çatışmalar devam etmektedir.

Yaşanan çatışmalarda bazı savaşçılarımız yaralanmış ve tedavi için hastanelere kaldırılmıştır.”

Son 24 saatin bilançosu şöyle açıklandı:

“- 71 terörist öldürülmüştür.

-Bir adet RPG-7 tipi roketatar, 3 adet havan, çok sayıda havan roketi ve kaleşnikof ile bir adet laptopa güçlerimizce el konulmuştur.

-Teröristlere ait 74 üs imha edilmiş, ikmal için kullanılan 10 yol savaşçılarımızca kesilmiştir. Teröristlerin teknelerinin bulunduğu alan ile 8 adet bomba yüklü araç, doçka kullanılan 2 üs, ağır silahların kullanıldığı 3 üs ve 6 tünel imha edilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 104 hava saldırısı düzenlemiştir.”