Hemo: Süveyde’ye güç gönderebiliriz

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Süveyde’nin terörden kurtulması için kente güç göndermeye hazır olduklarını açıkladı. Hemo, Efrîn'deki eylemlerin de artacağını belirtti.

Şark El Avsat gazetesine konuşan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, DAİŞ çetelerinin 200 kişiyi katlettiği, 35 kişiyi kaçırdığı Süveyde saldırısı için “vahşice bir saldırı” derken, “Dürzi halkının acıları Kobanê ve şimdi Türk devleti ile çetelerinin işgali altındaki Efrîn halkının acılarıyla aynıdır” diye belirtti.

Süveyde halkına yardım sunmaya hazır olduklarını belirten Hemo, “YPG DAİŞ ve terörist örgütlere karşı savaşta başarısını ispatladı. QSD çatısı altındaki YPG ülkenin üçte birini DAİŞ’ten kurtardı" dedi.

'EFRÎN'DE İŞGALCİLERE EYLEMLER ARTACAK'

Hemo, Efrîn’deki duruma ilişkin ise YPG’nin Efrîn’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı askeri eylemlerinin devam ettiğini ve bu eylemlerin artacağını dile getirdi.

Süveyde’de kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması için Süveydeli kanaat önderleriyle DAİŞ çeteleri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı. Kanaat önderleri, çetelerin şartlarını kabul etmedi.