Hesen: Türkiye’nin hukuksuz uygulamalarına ortak olmayın

Kürt siyasetçi Salih Muslim’in gözaltına alınmasına tepki gösteren PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen, Muslim'in hukuksuzca gözaltına alındığını belirtti.

PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen TEV-DEM Dışilişkiler Sorumlusu ve PYD eski eşbaşkanı Salih Muslim’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. ANHA'ya konuşan Hesen, Muslim’in gözaltına alınmasını kınadı. Muslim'in hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını belirten Hesen, "Muslim Rojava ve Kuzey Suriye’de siyasi ve diplomatik çalışmalar yürüten birisiydi. İşgalci Türk devleti ve destekleyicileri Kuzey Suriye halklarını ve inşa ettiği yaşamı her yönden boğmak istemektedir. Bu gözaltı da bu politikaların bir ürünüdür” dedi. Türk devletinin hiçbir Kuzey Suriyeli hakkında gözaltı ya da tutuklama kararı çıkarma hakkının bulunmadığını belirten Hesen, “Muslim Rojava yurttaşıdır ve tüm dünyada siyasi kimliği ile tanınır. Bu gözaltı tamamen hukuksuzdur” dedi.

'GÖZALTI AHLAKİ VE İNSANİ DEĞİLDİR'

Muslim'in Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin dünyanın farklı merkezlerinde yapılan toplantı ve tartışmalarda yer aldığını ve gözaltının hukuksuz olduğunu vurgulayan Hesen, “Çek devleti Muslim’in savunması ve sağlığından sorumludur. Çek ve Avrupa’da bulunan halklar bu hukuksuzluğa karşı tavır sergilemelidir” şeklinde konuştu. Türk devletinin bölge halklarına yönelik barbarca saldırılar ve baskı politikaları ile kendi egemenliğine almak istediğini ifade eden Hesen, Muslim’in gözaltına alınmasının ahlaki ve insani olmadığını belirtti.

ÇAĞIN DİRENİŞİNE DESTEK ÇAĞRISI

Çek Cumhuriyeti'nin Türk devletinin hukuksuz uygulamalarına ortak olmaması gerektiğini söyleyen Hesen, bütün devletlerin DAİŞ, El Nusra ve Türk devletinin saldırılarına karşı Çağın Direnişi’ne destek vermesi gerektiğini belirterek, “Destek vermeleri yerine saldırılara ortak olup, siyasetçileri gözaltına alıyorlar. Salih Muslim bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.