Hisên Şêxo Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Hisên Şêxo, Kobanê’de Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Hisên Şêxo (Bavê Mezlûm), Kobanê kentinde bulunan Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Şêxo’nun cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, Şehit Dicle Şehitliği’ne getirdi. Uğurlama merasimi Özsavunma Güçleri’nin düzenlediği askeri törenle başladı. 

Törende konuşma yapan Öz Savunma Güçleri Askeri Konsey üyesi Gelhat Kobanê, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Halkı ve toprakları için canlarını feda eden şehitler ölümsüzdür, her zaman kalbimizdeler. Özsavunma Güçleri olarak şehitlerin takipçisi olma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

TEV-DEM yöneticilerinden Ebd El-Rehman El-Demir ise “Şehit Hisên Şêxo devrimci bir kişiliğe sahipti, üç çocuğu da Özgürlük Hareketi’nde yer aldı. Şehit Hisên şahadete layık bir kişilikti” dedi. El-Demir, şehitler sayesinde bugün DAİŞ ve ortaklarının Derazor’da son nefeslerini verdiklerini belirtti.

Törende kısa bir konuşma yapan Hisên Şêxo’nun kızı Zahide Şêxo ise şunları belirtti: “Babamın şahadetiyle gurur duyuyorum. Babam yurtsever birisiydi, ülkesini seviyordu ve her zaman devrimci ruhuyla yaşıyordu ve hiçbir zaman Kürt davasını bırakmadı.” 

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Şêxo’nun cenazesi “Şehîd Namirin” sloganlarıyla defnedildi.