HPG: 22 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Gerilla güçlerinin işgalci Türk ordusuna karşı gerçekleştirdikleri eylemler artarak devam ediyor. Heftanin, Xakurkê ve Şemzînan’da gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 22 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

HEFTANİN

“Güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimizin eylemleri devam etmektedir. Düşman askerlerinin birçok alanda etkili bir şekilde vurulduğu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

26 Haziran günü güçlerimiz, Şeşdara alanında düşman birliklerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 2 asker cezalandırılmıştır.

29 Haziran günü saat 11.45’te hava savunma birliklerimiz, Şehit Berivan Tepesi’nde işgalcilere yönelik eylem düzenlemiştir. Bu eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Aynı gün saat 14.00’da işgalciler, Xantur Tepesi’nden Dola Beraza alanına doğru ilerledikleri esnada güçlerimiz bu düşman birliğini denetim altına alarak bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 10 asker cezalandırılmıştır. Güçlerimiz akşam saatlerine kadar düşmanı denetim altına almış ve müdahale etmeye çalışan düşman birliklerini de ateş altına almıştır. Gece saatlerine kadar ara ara çatışmaların da yaşandığı bu eylem ve çatışmalardaki bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Saat 14.30’da ise güçlerimiz, Tepê Dupişk alanındaki işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır.

Saat 16.30’da güçlerimiz Katosulê Tepesi’ndeki düşman birliğini suikast taktiği ile hedeflemiş ve bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır.

ŞEMZÎNAN

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

28 Haziran günü saat 08.50’de güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

29 Haziran günü saat 14.30’da güçlerimiz, Şemzînan ilçesine bağlı Bezelê karakoluna bağlı Cibri Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

XAKURKÊ

29 Haziran günü saat 12.30’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Koordine Tepesi’ndeki işgalci askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevzi ve içinde bulunan 4 asker ile birlikte imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından taarruz helikopterleri desteğinde Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün işgalci TC ordusu Lêlîkan Tepesi ile Kevortê Tepeleri arasında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz düşman birliklerini denetim altına almış ve 16.30’da düşman birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem ardından alana müdahale gelen düşman birliği ikinci defa sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Bu eylemlerde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

SACA ALANI BOMBALANDI

29 Haziran günü saat 14.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır. Bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

1 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

29 Haziran tarihli açıklamamızda 25 Haziran günü güçlerimizin Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Dola Heyderan alanında düzenlediği eylemde bir aracın imha edildiği, 4 askerin cezalandırıldığı ve eylem ardından çıkan operasyonda Brusk Botan yoldaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştir. Şehadete ulaşan Brusk arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Brusk Botan
Adı Soyadı: Hasan Kanat
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asya – Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Gever

Brusk Botan arkadaşımız, yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Cizre’de dünyaya gelmiştir. Her zaman yurtseverlik değerine sahip çıkan bir ortamda büyüdüğü için, erken yaşlarda Kürt özgürlük hareketine sempati duymaya başlamıştır. TC’nin faşizmi ve işgalciliğine Kürdistan coğrafyasında son verilmediği sürece, Kürt halkının özgür olmayacağını görmüş ve bu temelde de özgürlük saflarına katılmıştır. Kürdistan dağlarına gelerek gerillacılık yapmayı tercih eden Brusk yoldaş, dört parça Kürdistan’daki halkımız için mücadele edilmesi gerektiğine inanmıştır. Genç yaşına rağmen, aktif ve askeri yönden kendisini geliştiren bir arkadaşımız olmuştur. Kısa sürede yetkin bir demokratik modernite gerillası olmayı başarmış ve en ön saflarda, TC faşizmine karşı halkımızı korumanın sorumluluğunu almıştır. Son anına kadar da büyük bir emek ile mücadeleye katılan Brusk arkadaşımız, gerillacılıkta geçirdiği her bir anını, dolu dolu yaşamış ve bu süreye büyük bir emeği sığdırmıştır.

Şehadete ulaşan Brusk yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle, özgür Kürdistan’da yaşama iddiasını gerçekleştirene kadar da mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”