HPG: 34 işgalci cezalandırıldı

HPG: 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla birçok gerilla taktiğini iç içe kullanarak etkili eylemler gerçekleştiren güçlerimiz 34 işgalciyi cezalandırmış, 9 işgalciyi de yaralamıştır.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, fedailer çizgisinde yürüyerek işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla birçok gerilla taktiğini iç içe kullanarak etkili eylemler gerçekleştiren güçlerimiz 34 işgalciyi cezalandırmış, 9 işgalciyi de yaralamıştır. İşgalci TC ordusu savaş aldığı darbeler karşısında bir kez daha yoğun teknik kullanımına sığınmış ve Direniş Alanları’nı onlarca kez saldırı helikopteri, obüs ve savaş uçaklarıyla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

27 Haziran saat 05:00’da Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Tekoşer savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. 10:00- 15:00 saatleri arasında ilerlemek isteyen işgalcileri ile güçlerimiz arasından yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz ferdi silahlar, el bombaları ve suikast taktiğiyle en az 15 işgalciyi cezalandırmış ve 4’ünü de yaralamıştır.

27 Haziran saat 13:00’da Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemler sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

27 Haziran saat 13:20’da Werxelê Direniş Alanı çevresindeki işgalciler, hareketli timlerimizce denetim altına alınarak iki koldan vurulmuştur. Birinci ve ikinci eylem kollarının etkili vuruşları sonucunda 11 işgalci cezalandırılmış ve 4 işgalci ise yaralanmıştır. Eylem alanını bombalamak isteyen saldırı helikopteri de güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmış, helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

28 Haziran saat 04:00’da Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağrı silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmiş ve Direniş Alanı’nı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

27 Haziran saat 13:15’te Karker Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

27 Haziran saat 10:00’da Girê FM Direniş Alanı çevresindeki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün 15:00-16:00 saatleri arasında savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlarla darbelenmiştir. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

27 Haziran saat 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı çevresindeki işgalciler eş zamanlı olarak ferdi silahlar, sabotaj ve suikast taktikleriyle hedeflenmiş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen eylemlerin ardından savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiş ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Haziran günü Girê Munzur savaş tünelleri patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Haziran günü Zap bölgesine bağı Girê Cûdî ve Girê FM Direniş alanları onlarca kez saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

27 Haziran günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı, Girê Şehîd Zemanî ve Girê Şehîd Akîf savaş tünelleri onlarca kez saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

27 Haziran’da Avaşîn’e bağlı Werxelê alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.     

27 Haziran’da Zap bölgesine bağlı Çemço, Kunîşka, Kurojahro, Girê Şehîd Tolhildan, Girê Mamreş ve Koker alanları sınırdaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”