HPG: AKP-MHP rejimi saldırılarını artırdı

HPG, AKP-MHP rejiminin geleceğini savaşta gördüğü, savaşta ısrar ettiği ve bunun için saldırılarını artırdığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, "AKP-MHP rejimi, Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı yürüttüğü saldırıları hızlandırarak devam ettirmektedir. Güçlerimiz eylemsizlik pozisyonunda bulunmasına rağmen Bakurê Kurdistan’ın birçok bölgesinde aralıksız olarak saldırı ve operasyonlar düzenlenmektedir. Hakeza Medya Savunma Alanları da her gün aralıksız bir biçimde karadan ve havadan bombalanmaktadır. Savaş tünellerimize yasaklı bombalarla saldırmaktadır. AKP-MHP rejiminin geleceğini savaşta gördüğü, savaşta ısrar ettiği ve bunun için saldırılarını artırdığı açıkça görülmektedir" dedi.

İşgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyle;

"Metîna bölgesi;

27 Mart saat 15:15’te işgalciler tarafından Metîna’daki direniş alanlarına saldırı gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için ağır silahlarla cevap vermiştir.

İşgalci Türk ordusunun yasaklı silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Mart’ta Sîda’daki direniş mevzilerimiz yasaklı silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Mart’ta Metîna’nın Golka alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

29 Mart’ta Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz obüs, tank ve ağır silahlarla 19 kez bombalanmıştır.

İHANETÇİLERDEN HESAP SORULACAKTIR

Harun (Selim Adıyaman) yoldaşımız büyük zorluklara karşı emekle mücadelesini yürüten, tek başına kalınca ovaya inmek zorunda kalan bir arkadaşımızdır. Basına ve dijital medyaya da yansıdığı üzere; silahsız ve zor durumda olan Harun arkadaşımıza, bir grup ihanetçi tarafından önce hakaret edilmiş, sonra da düşmana teslim edilmiştir. Bir özgürlük gerillasına hakaret ederek Türk devletine teslim eden bu alçaklardan en sert biçimde hesabı sorulacaktır. Yurtsever halkımız bu tür ihanetçi alçaklara karşı tavır almalı ve bunları mahkûm etmelidir."