HPG: Bazid’de gizli birlikler vuruldu

HPG, Ağrı’nın Bazid ilçesinde Türk ordusuna bağlı ‘Gizli Birlikler’in vurulduğu, 2 askerin öldürüldüğü, 2 askerin ise yaralandığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasına göre, 20 Ekim günü Hakkari Çukurca’da ve Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde düzenlenen eylemlerde de ölü ve yaralı askerler var.

HPG sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

BAZİD’DE ‘GİZLİ BİRLİKLER’ VURULDU

‘’Bir süredir işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkani ve Gürbulak karakolları arasındaki alanda gizli birlikler ile pusulamalar yapmaktadır. Uzun bir süre denetime alınan bu gizli birlik sahada başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında 20 Ekim günü saat 20.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından zırhlı araçlar ile çevresini rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA EYLEM: ÖLÜ SAYISI NETLEŞTİRİLEMEDİ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Ekim günü saat 07.20’de Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SIDEKAN’DA ASKERİ MEVZİLER VURULDU

Aynı gün saat 15.00’da güçlerimiz devrimci hamle kapsamında, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.’’