HPG: Bradost’ta işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15 Temmuz günü Bradost’ta düzenlenen eylemde 8 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz günü Bradost’ta iki koldan düzenlenen eylemde 8 askerin öldürüldü. Türk ordusunun Bosine köyüne yönelik saldırısında ise bir çocuk katledildi.

HPG, Mervan Farqin isimli gerillanın ise 8 Temmuz günü Dersim’de kaza sonucu hayatını kaybetmesine ve ardından yaşanan çatışmaya da açıklık getirdi.

HPG-BİM açıklaması şöyle:

BRADOST EYLEMİ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Temmuz günü saat 18.30’da, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınakların 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu Lêlîkan ile Bosine köyü çevresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır. İşgalci TC ordusunun Bosine köyüne yaptığı saldırıda Mıhemmed Marif isimli bir çocuk yaşamını yitirmiştir.

MERVAN FARQİN KAZA SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

8 Temmuz günü Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Dereova köyü kırsalında Mervan Farqin arkadaşımız gittiği bir görev esnasında yaşanan talihsiz bir kaza sonucu şehadete ulaşmıştır.

DERSİM’DE 2 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşanan olay ardından 9 Temmuz günü güçlerimiz, olay yerine gittikleri esnada işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşmış ve bu birliği denetim altına almıştır. Eyalette başlatılan Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, saat 15.30 sularında yakın mesafeden düşman birliğini etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleşen bu eylemde düşmanın 2 özel harekatçısı öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğiyle atak helikopterler ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

İşgalci TC ordusu Mervan arkadaşımızın çatışmada şehit düşürüldüğü yalan haberlerini kamuoyu ile paylaşmıştır. İşgalci ordunun servis ettiği bu yalan haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mervan Farqin
Adı Soyadı: Yunus Dalgın
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Mekiye – Vahdettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Temmuz 2018 / Dersim