HSM'den gerilla adına 'para toplayan çete' uyarısı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Kürdistan’ın bazı kentleri ve metropollerde HPG adına kaleme alınmış mektupların dolaştığını belirterek, “rastgele sağa sola not gönderen ve para isteyen kimselere” itibar edilmemesini istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, “Son dönemlerde Kürdistan’ın kimi bölgeleri ve metropollerde HPG’nin çeşitli komutanlıkları adına kaleme alınmış yazılı mektuplar vasıtasıyla halkımızdan para toplamaya dönük kimi girişimler yapılmaktadır” dedi.

Bu konunun HSM Karargahı'na yansıması üzerine bir açıklama yapma gereğinin duyulduğunu belirten Komutanlık, şunları ifade etti:

“Öncelikle belirtmek gerekir ki, tamamen halkımızın emeği ve sunduğu destekle devrimci faaliyetlerini yürüten Kürdistan Halk Savunma Güçleri’nin, mektuplar göndererek halkımızdan para ve yardım isteme gibi bir kararı ve uygulaması yoktur. Bu tür çalışmalar, tamamen sağlam ve güvenilir kişilerin aracılığıyla ve yüz yüze görüşmeler yapılmak suretiyle yürütülmektedir.”

İTİBAR EDİLMEMELİ

Açıklama şöyle devam etti: “Bu yöntem dışında halkımızdan para toplamaya çalışanlar, sömürgeci düşman tarafından örgütlendirilmiş çeteler olup, bu tür çevrelerin amacının yurtsever halkımızı dolandırmak, soymak ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile aralarına çelişki koymak olduğu açıktır. Dolayısıyla Halk Ordumuz adına rastgele sağa sola not gönderen ve para isteyen kimselere halkımız itibar etmemelidir.

“HALKIMIZ TEK KURUŞUNU VERMEMELİ”

Bu tür notlarla kendisinden para istenen insanlarımızın, gerekli tahkikat ve soruşturmanın yürütülebilmesi için ilgili notları komutanlıklarımıza ulaştırması, başvurulması gereken en iyi yol olmaktadır. Eğer ki bu mektupların veya bu tür faaliyetleri yürütenlerin isimleri komutanlıklarımıza ulaştırılamıyorsa da halkımız hiçbir şekilde tek kuruşunu kimseye vermemelidir.”

UYANIK OLUNMALI

HSM, “Kürdistan’ın herhangi bir yerinde veya metropollerde yaşayan yurtsever insanlarımız ve demokrat kesimler bu tür çetelere ve düşman oyunlarına karşı uyanık olmalı ve kendisine bu türden mektuplarla gelen hiç kimseye para vermemelidir” diye noktaladı.