HPG'den Heftanîn ve Metina'da bir dizi eylem

Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Cenga Heftanîn Hamlesi kapsamında bir dizi eylem gerçekleştirildiğini bildirdi. İki suikast ve bir sabotajın yanı sıra işgalci bir mevzinin imha edildiği eylemler yapıldığı belirtildi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada Heftanîn'de "denetim altına alınan işgalcilerin" sabotaj taktiği ile vurulduğunu, başka bir alanda suikast gerçekleştirildiğini ve bir grup işgalcinin de mevzileriyle birlikte imha edildiğini kaydetti.

"Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde" yapılan eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

- 15 Ekim günü işgalci Türk ordusu Heftanin bölgesinde bulunan Banîkê köyü sırtlarında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz buradaki işgalcileri bir süre denetim altına aldıktan sonra, sabotaj taktiğiyle etkili bir darbe vurmuştur. Cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir. İşgalciler 17 Ekim günü bu alandan geri çekilmiştir.

- Güçlerimiz 15 Ekim günü saat 07:20’de Heftanin bölgesinin Keşan alanına bağlı Koxê Mele Yehya Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine karşı bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalciler eylem sonrasında etrafını obüs, havan ve orta silahlarla bombalamış, bu bombalamalardan dolayı arazide yangın çıkmıştır.

- Güçlerimiz 17 Ekim günü saat 07:30’da Heftanin bölgesinin Minînê alanına bağlı Dupişk Tepesi’nde bulunan işgalcilere karşı bir eylem düzenlemiştir. Bir grup işgalciyi mevzide toplandığı sırada hedefleyen güçlerimiz, bu mevziyi içindeki işgalcilerle birlikte imha etmiştir."

METİNA'DA SUİKAST

HPG-BİM, "Güçlerimiz işgalci Türk devletinin Metina bölgesinde bulunan Kanimasê karakoluna dönük bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır" diye ekledi.

Aynı açıklamada Türk işgal güçlerinin operasyonları ve hava saldırıları konusunda da şu bilgiler yer aldı:

"İşgalci Türk devleti 14 Ekim günü saat 04:00’da Colemêrg’in Çelê ilçesine bağlı Gizê, Zaîte, Tixubê, Guzereşê, Sirtê Helwesîs, Sirtê Pîrê köylerinde ve Şehit Egit Tepesi’nde bir operasyon başlatmıştır. Guzereşê köyündeki halkımıza baskı yaparak bazı köylüleri gözaltına almıştır. Bu operasyon 15 Ekim günü kısmi olarak geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

- 16 Ekim günü saat 16:10’da Garê bölgesinin Meyrokê köyünde bulunan Şkeftiyan alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

- 16 Ekim günü saat 09:10’da Avaşin bölgesinde bulunan Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

- 17 Ekim günü saat 09:05’te Avaşin bölgesinde bulunan Geliyê Avaşîn alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."