HRE, 1-10 Ağustos’taki eylemlerin bilançosunu açıkladı

HRE, 1-10 Ağustos tarihleri arasında Efrîn ve Şehba’da düzenlenen eylemlerin detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 10 günde Efrîn’de düzenlenen eylemlerin detaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

HRE açıklamasında şunları belirtti: “Ağustos ayında işgalci TC ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik gelişen direniş eylemlerimizle Efrîn’de halkımıza yönelik artan saldırılarla her türlü değerin ortadan kaldırılmasını ve coğrafyanın dahi yok edilmesini amaçlayan işgalcilere önemli darbeler vurulmaktadır. Sayısız çete grubunun kendi kanununu konuşturduğu, infaz olaylarından sivillerin ortadan kaldırılmasına kadar bütün uluslararası hukuk ve evrensel insan hakları normunun ayaklar altına alındığı Efrîn’de direniş birliklerimiz tarafından etkili eylemler yoğunlaşarak devam edecektir.

Halkımızın ve yurtsever gençliğin direniş etrafında sağladığı kenetlenme bugün işgalciliğe karşı savaşımızı etkin eylemlere dönüştürmüştür. En zor şartlarda halkımız Şehba’dan Halep’e kadar direnişi yaşamlarının temel bir parçası haline getirmişlerdir. Bu direniş savaşı büyüyerek gelişecek ve Efrîn’de işgalciliğin sonunu getirecektir. Son 10 günlük eylemlerimiz bunun en somut ve etkili kanıtı olmuştur. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz eylemlerin sonuçlarını halkımız ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Eylem sayısı: 7’si sıcak temas olmak üzere 14 eylem

İşgalcilerin kara saldırısı: 1 saldırı girişimi güçlerimizce kırılmıştır

Ağır silahlarla yapılan saldırılar: 9

Silahlı insansız hava aracı ile yapılan saldırılar: 1

Hava hareketliliği: 4 kez insansız hava araçları ve bir kez de helikopter olmak üzere 5

İşgalcilerin kayıp sayısı: 10 işgalci TC askeri ve 62 çete üyesi olmak üzere toplam 72 terörist

İşgalcilerin yaralı sayısı: 2’si subay 8 işgalci TC askeri ve 11 çete üyesi olmak üzere toplam 19 terörist

İmha edilen askeri araç-gereç: 1 tank, 2’si uçaksavar taşıyan toplam 4 adet araç, 2 motosiklet, 1 iş makinası.

Ele geçirilen araç-gereç ve mühimmat: 9 AK-47, 2 PKM, 1 B-7, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 gece görüş dürbünü, 1 termal dürbün, 20 AK-47 şarjörü, 6 hücum yeleği, çok sayıda PKM mermisi, 2 telefon, 4 B-7 roketi ve bir çantası, 2 askeri çanta, çok sayıda belge ve kimlik.

Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizde bir yoldaşımız şehit olmuştur.

Ayrıca 9 Ağustos günü Şêrawa ilçesine bağlı sivillerin yaşadığı Soxanekê köyüne yapılan top saldırısı sonucu aynı aileden 5 kişi yaralanmıştır.”