HRE: 4 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri'nin gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 4 çete öldürülürken, 8'i de yaralandı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), açıklaması şöyle:

"Güçlerimizce işgalci ordu ve güdümündeki çete gruplara yönelik Efrîn ve çevresinde sürdürülen eylem ve operasyonlar devam etmektedir. Bu kapsamda 9 ve 10 Ocak tarihlerinde birliklerimiz tarafından bir dizi etkili eylem gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimizce 9 Ocak tarihinde Mare kenti çevresinde bir grup işgalci çeteye yönelik 2 suikast eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemlerde 1 çete öldürülürken, 1 çetede yaralanmıştır. Aynı tarihte birliklerimiz tarafından Şêrawa ilçesine bağlı Cilbir köyü civarinda işgalci ordu ve çetelere bağlı askeri üsse yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Bu eylemde Cebhe El-Şamiyê isimli gruba bağlı 1 çete öldürülmüş, 1 çete ve 1  asker de yaralanmıştır.

Birliklerimizce 10 Ocak tarihinde 3 etkili eylem düzenlenmiştir;

Şera ilçesine bağlı Vîla Qadî köyü civarında Cebhe El-Şamiyê isimli gruba bağlı 3 çete yaralanmıştır.

Şera ilçesine bağlı Meydankê köyü civarında Feylaq El-Şam isimli çete gruba bağlı bir askeri üsse yönelik düzenlenen baskın eylemi sonucunda 1 çete öldürülmüş, 2 çete de yaralanmıştır.

Raco ilçesine bağlı Hecîka köyü yolu üzerinde düzenlenen eylemde Firqet Hemze isimli çete grubuna bağlı Mihemed Kean isimli çete öldürülmüştür."