HRE: 4 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri'nin işgalci Türk ordusunun çetelerine yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 4 çete öldürülürken, 3'ü de yaralandı. Eylemlerde 1 uçak savaş ve 1 mevzi de imha edildi.

 Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE) açıklaması şöyle:

"* 4 ve 5 Şubat günleri, Bab bölgesine bağlı Hezwan köyünde işgalci ordu güdümündeki çetelere yönelik güçlerimizce suikast eylemleri düzenlenmiştir. Eylemlerde 2 çete öldürülmüştür.

* 4 Şubat günü Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyünde Cebhe el-Şamiyê çetelerine ait bir mevziye yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde 2 çete yaralanırken, ölü sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca 1 uçaksavar ve 1 mevzi imha edilmiştir.

* 5 Şubat günü Mare’ê kenti çevresinde işgalci ordu güdümündeki çetelere yönelik güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 2 çete öldürülürken, 1 çete de yaralanmıştır.

Bunun yanı sıra işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları tarafından Şêrawa ve Şera ilçelerine bağlı köyler ve Şehba köyleri yoğun bir şekilde bombardımana tabi tutulmuştur. Ayrıca işgalci ordu Kiştaar köyünde Rus güçlerine bağlı bir askeri üssü bombalamıştır."