HRE: Şehba’da 22 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Şehba’da Türk devletine bağlı çete gruplarına yönelik iki alanda düzenledikleri eylemlerde en az 22 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi. HRE, 3 savaşçılarının da şehit düştüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “1 Şubat günü İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki Sultan Murad, Cebhe El Şamiyê ve Ehrar El Şam isimli çete gruplarınca Şehba bölgesine bağlı Til Rihal köyü ve Radar Tepesine yönelik ağır silahların desteğiyle karadan saldırı düzenlemiştir” dedi.

Eylemin sonuçlar şöyle aktarıldı: “Düzenlenen saldırılara güçlerimizin karşılık vermesi sonucu boşa çıkartılmıştır. Yaşanan çatışmalarda 22 çete öldürülürken, onlarca çete de yaralanmıştır. Ayrıca 2 AK-47 piyade tüfeği ve 1 hücum yeleği güçlerimizce ele geçirilmiştir. Yaşanan çatışmalarda 3 savaşçımız şehit düşmüştür.”

Aynı gün işgalci ordu tarafından Şera, Şêrawa ilçeleri ve Şehba bölgesinin “aralıksız bombardımana tabi tutulduğunu” belirten HRE, “Ayrıca bölgede keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir” diye ekledi.

Hayatını kaybeden savaşçılara ilişkin ise şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti tarafından Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye topraklarına yönelik başlatılan kapsamlı işgal saldırıları sürecinde Dilpak Efrîn, Nemir Efrîn ve Bakûr Efrîn yoldaşlarımız amansız bir direniş sergileyerek şehadete ulaşmışlardır. Dilpak yoldaş dönemin sorumluluklarını doğru bir şekilde kavrayıp saflarımızda en son tabur komutanlığı düzeyinde görev üstlenmiştir. Arap bir arkadaş olan Dilpak yoldaş Rojava devriminin başlangıcından bu güne dek birçok hamlede yer almıştır. Kararlı duruşuyla işgalcilere karşı asla geri adım atmamış, dönem komuta tarzında öncü olmuştur. Nemir ve Bakûr yoldaşlarımızda özgürlük ve fedai çizgisinde dönemin savaşçılığında kararlı ve inançlı bir şekilde kendilerini hazırlamışlardır. En son takım komutanlığı görevini yürütmekte olan Nemir yoldaş, fedakarlığı ve kararlığıyla sürekli moral ve güç kaynağı olmuştur. Bakûr yoldaşımız da son derece kararlı duruşuyla, işgalcilere karşı son mermisine kadar direnerek şehadete ulaşmıştır.”

Efrîn Kurtuluş Güçleri, savaşçıları Dilpak Efrîn, Nemir Efrîn ve Bakur Efrîn şahsında “tüm şehitleri anarak, işgalciliğe karşı mücadeleyi yükseltme” sözü verdi.

Açıklamada üç savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Dilpak Efrîn

Adı Soyadı: Esed Mihemed

Ana Adı: Suad

Baba Adı: Xalid

Doğum yeri: Efrîn

Şehadet yeri ve tarihi: Şehba-Girê Radar / 1 Şubat 2020

*

Kod Adı: Nemir Efrîn

Adı Soyadı: Nihat Mihemed

Ana Adı: Elif

Baba adı: Mihemed

Doğum yeri: Halep

Şehadet yeri ve tarihi: Şehba-Girê Radar / 1 Şubat 2020

*

Kod Adı: Bakûr Efrîn

Adı Soyadı: Omer Osman

Ana Adı: Siham

Baba Adı: Suphi

Doğum yeri: Halep

Şehadet yeri ve tarihi: Şehba-Girê Radar / 1 Şubat 2020