HRE: 14 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), haziran ayının ilk üç gününde düzenledikleri eylemlerde en az 12 işgalci Türk askeri ile 2 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimiz, 1-3 Haziran arasında etkili eylemler düzenledi. Eylemde işgalci Türk devletinin asker ve çeteleri hedef alındı. Hedef alınan gruplar ise Efrîn’de halka karşı insanlık dışı suçlar işledi, bölgenin demografisini değiştirmeye çalışıyor ve halkımıza baskı uyguluyor” dedi.

Açıklamada üç günlük bilanço şöyle yer aldı:

“1 Haziran’da güçlerimiz Marê’de çetelerin kontrol noktası yakınlarında drone ile eylem gerçekleştirdi. Ölü ve yaralıların sayısı netleştirilmedi. Bab’a bağlı Daglibaşê köyüne yapılan eylemde 2 çete üyesi öldürüldü ve bir doçka darbelendi.

2 Haziran’da Ezaz’a bağlı Keferxweş köyünde çetelere dönük eylem yapıldı. Düşmanının ölü ve yaralı sayısı netleştirilmedi.

Aynı gün Efrîn’e bağlı Gobel ve Basil köyleri arasında işgalci Türk devletinin askeri konvoyuna dönük eylem gerçekleştirildi. Eylemde kirpi tipi bir askeri araç darp edildi. Aynı zamanda 1'i komutan ve 8 işgalci Türk askeri öldürülürken, 3 asker ise yaralandı.

3 Haziran’da güçlerimiz, Basufan köyü civarında bir grup işgalci askere dönük eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 asker öldürüldü 4 asker ise yaralandı. Aynı gün Efrîn’de çetelere ait bir yakıt fabrikasına dönük sabotaj eylemi gerçekleştirildi.

3 gün süren eylemlerde toplam 12 işgalci Türk askeri ve 2 çete üyesi öldürülürken, 7 asker de yaralandı.”