HRE: Başlıca görevimiz Efrîn'in özgürlüğü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, "İşgal savaş ve intikâm sebebimizdir. Efrîn'in özgürlüğü başlıca görevimiz" mesajını verdi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalin ikinci yılına ilişkin açıklama yaptı.

'DAİŞ YÖNTEMİYLE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEDİLER'

HRE'nin açıklaması şöyle:
“2018 yılında işgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn kentini işgal etti ve DAİŞ’in Rojava’ya yönelik saldırılarındaki yöntemleriyle aralıksız olarak katliam ve demografik yapıyı değiştirme, insanlığa karşı suç işlemeyi sürdürmektedir. Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak, bu işgale karşı etkili eylemlerimiz devam etmektedir.

'İNTİKÂM VE SAVAŞ SEBEBİ'

Bugün Efrin Kurtuluş Güçleri olarak bu toprakların umuduyuz ve bu umutları, bize olan inançları boşa yerine getireceğimizi belirterek halkımızın unutulmaz emeklerine karşı layık olacağımızın sözünü yineliyoruz.
Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz; bizler savaş sever değiliz fakat ülkemizin işgali bizim için her zaman intikâm ve savaş sebebi olacaktır. Halkımızın düşmanları savaştan başka bir şey anlamamaktadır. Bu temelde işgale karşı son iki yılda gösterdiğimiz direniş tecrübemizle işgalcilere ağır darbeler vurarak onları kutsal topraklarımızdan çıkaracağımızın ve Çiyayê Kurmênc’de özgürlük bayrağını dalgalandıracağımızın ısrarına bir kez daha yineliyoruz.

‘EFRÎN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞLICA GÖREVİMİZ'

Dost, düşman herkes bilsin ki Efrîn’in özgürlüğü başlıca kutsal görevimizdir ve yakın bir zamanda gerçekleşeceğini halkımıza bir kez daha beyan ediyoruz. Halkımızın işgalci Türk devleti eliyle çektiği acılar bir alev topu olup düşman saflarını yakacak ve yok edecektir.
Savaşçılarımıza inanıyoruz ve tekrarlıyoruz; Efrîn’in işgalinin ikinci yılında savaşımızın boyutunu ve gücünü yükseltecek ve Efrîn’in tüm sokaklarına, köylerine ve dağlarına yayacağız. Efrîn ve çevresinin tümü bizim savaş mevzimiz, bütün işgalciler, çeteler, ajanlar ve yardakçıları ise savaşçılarımızın hedefidir. Efrîn’in her yerinde olacağız ve halkımızı koruyacağız.

ÇAĞRI VE UYARI

Tüm bunlarla birlikte bütün gençlere ulusal bir duruş sergilemeleri ve Çağın Direnişi’ne katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Direniş sürecinde gençlerin yeri direniş saflarımızdır. Özgürlük yakındır ve herkes, bu yeni yaşam yaratımında onurlu yerini almalıdır. Efrîn içinde ve dışında olan tüm halkımızı umutlarını ve inançlarını güçlü tutmaya çağırıyoruz. Bugün kahramanlarımız kanlarıyla, canlarıyla özgürlük ve zafere doğru önemli adımlar atmaktadır. Ayrıca işgalcilerle iş birliği yapan ve halkımıza zarar veren tüm kişilere şu andan itibaren Efrîn topraklarının kendilerine verdiği onur ve namusa geri dönmeleri ve işgalcilerle iş birliğinden uzak durmaları çağrısı yapıyoruz. İşgalcilerin ömrü kısadır ve hezimete uğradıklarında arkalarında kalan kimseyi korumayacaklardır.”