HRE'den sabotaj eylemleri

Efrîn Kurtuluş Güçler(HRE), işgalci Türk ordusu ve çete gruplarına yönelik Efrîn ve çevresinde sabotaj eylemleri gerçekleştirdi.

 Efrîn Kurtuluş Güçler(HRE), işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik Efrîn ile çevresindeki bölgelerde, gerçekleştirilen etkili eylem ve operasyonların aralıksız devam ettiğini belirtti.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"30 Aralık tarihinde Bab bölgesine bağlı Tiwês köyü civarinda Lîwa Weqas isimli çete grup, güçlerimizce sabotaj eylemiyle hedef alınmıştır. Eylemde söz konusu gruba bağlı 3 işgalci çete yaralanmıştır.

31 Aralık tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Soran köyü civarında Askeri Polis grubu üyeleri güçlerimizce sabotaj eylemiyle hedef alınmıştır. Eylemde söz konusu gruba bağlı 4 işgalci yaralanmıştır.

Bunun yanı sıra işgalci ordu ve çetelerince Şêrawa ilçesine bağlı Soxanekê, Soxanekê ormanlığı, Aqîbê köyleri ve Şera ilçesine bağlı Merenaz, Malikiyê, Şewarixa köylerine dönük yaklaşık 70 obüs roketleriyle yoğun bombardımana tabi tutmuştur. Aynı zamanda işgalci orduya bağlı keşif uçakları dün ile başlayan, Şêrawa ve Şera ilçelerin üzerinde faaliyetlerde bulunmuştur."