HRE'den Türk üssüne operasyonun görüntüleri: 7 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Cindirês'teki Türk üssünde meydana gelen patlamaları üstlendikten sonra görüntülerini de yayınladı. HRE'ye göre operasyonda 7 Türk askeri öldürüldü.

HRE yazılı bir açıklama ile Türk işgali altındaki Cindirês ilçesine bağlı Xizewiyê köyünde bulunan askeri üsse yönelik eylemin ayrıntılarını ve görüntülerini paylaştı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“12 Eylül'de sabah saatlerinde Cindirês ilçesine bağlı Xizewiyê köyünde güçlerimiz işgalci TC ordusunun 2 üssüne etkili operasyonlar düzenledi. Bu eylemlerde yangın çıktı ve hedeflenen noktalarda patlamalar meydana geldi.

Eylemler sonucunda; 7 işgalci asker öldürüldü, 10 asker ve 2 çete yaralandı. Ayrıca 8 konteyner imha edildi. 2 BMP ve bir tank da hasar gördü.

Eylemin ardından Efrîn ve Cindirês'ten olay yerine 2 helikopter ve çok sayıda ambulans gelerek ölü ve yaralılar çıkarıldı. İşgalci ordu, Şêrawa ilçesine bağlı köyleri de bombaladı ve bölge üzerinde keşif uçakları hareketliliği yaşandı. Birc Qas köyünde bombardımanda 2 sivil yaralandı. Birçok köyde de maddi hasar meydana geldi.

Bu eylemler, işgalci Türk devletinin Efrîn'deki halkımıza yönelik insanlık dışı saldırılarına misilleme olarak yapılmıştır."