HRE’den yıllık savaş bilançosu: 621 işgalci öldürüldü

HRE, Türk işgalindeki Efrîn ve çevresinde 2019 yılı içerisinde düzenledikleri eylemler ve yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Buna göre bir yılda en az 621 işgalci öldürüldü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), yayınladığı 2019 yılı bilançosunda, eylemlerinin Efrîn ve ilçeleri, Şehba bölgesi, Til Rifat, Bab, Ezaz ve Mare çevrelerinde yoğunlaştığını kaydetti.

Açıklamada, “Güçlerimiz, tarihi Efrin’in direnişinin sürdürülmesi ve Efrin’in işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarının istilasından kurtarılması amacıyla 2019 yılı boyunca bölgedeki operasyon ve eylemlerini sürdürmüştür” denildi.

Yıl boyunca gerçekleştirdikleri eylemlerle işgalci Türk ordusu ve çetelerine ağır darbeler indirdiğini kaydeden HRE, öldürülenler arasında 135 Türk askeri ve MİT ajanının bulunduğuna dikkat çekti.

HRE’nin yıllık bilançosu şöyle:

2019 yılında Efrîn ve ilçelerinde, Şehba bölgesi, Til Rifat, Bab, Ezaz ve Mare çevrelerinde işgalci Türk ordusu ve çete gruplarına yönelik güçlerimizce toplam 252 eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen eylemler kapsamında;

- 621 çete, asker ve MİT üyesi öldürülmüştür

- Öldürülenlerin 486’sını çete üyeleri, 135’ini işgalci Türk askerleri ve MİT ajanları oluşturmaktadır

- 455 çete üyesi, asker ve MİT ajanı yaralanmıştır

- Bunlardan 338’i çete üyesi, 119’u asker ve MİT ajanıdır

Bu kişilerden en az 20’sinin işgalci Türk ordusu ve çete gruplarının elebaşları ve subayları oldukları tespit edilmiştir.

Güçlerimizin gerçekleştirmiş oldukları eylemlerde;

- 35 AK-47 piyade tüfeği ve 175 şarjörü, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 M-240 makineli tüfek, 1 RPK, 8 BKC makineli tüfek, 8 RPG-7 roketatar, 15 hücum yeleği, 10 dürbün ve çok sayıda askeri teçhizat, örgütsel dokümanlar ve çeşitli iletişim araçları ele geçirilmiştir.

Aynı zamanda içerisinde tank, zırhlı araç, askeri araç, motosiklet ile silah ve cephanenin de bulunduğu toplam 55 araç imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları 2019 senesi boyunca yerlerinden göçertilen Efrîn halkının yerleştiği Şehba ve Til Rifat bölgelerine en az 120 hava saldırısı ve 15 kara saldırısı düzenlemiştir. Bombardıman ve hava saldırılarından kaynaklı bölgedeki sivil halk maddi hasara uğramıştır.

9 SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

İşgalci ordunun bombardıman, savaş uçakları ve keşif uçaklarıyla gerçekleştirmiş oldukları saldırılarda 9 yoldaşımız şehit olmuştur.”