HRE: Efrîn'de 16 işgalci öldürüldü

HRE güçlerinin Efrîn'de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 16 işgalci öldürüldü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), Efrîn bölgesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına etkili eylemler gerçekleştirildiğini açıkladı.

HRE açıklaması şöyle:

"31 Ağustos tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basufanê köyü civarında işgalci Türk ordusuna ait bir zırhlı araca yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylemde içerisindeki 4 askerle birlikte 1 zırhlı araç imha edilmiştir.

1 Eylül tarihinde Şera ilçesine bağlı Malikiye ve Kela Şewarixa köylerine yönelik saldırı girişiminde bulunmak isteyen işgalci Türk ordusu ve teröristlere yönelik birliklerimiz tarafından 2 sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen iki eylemde 4 işgalci çete öldürülürken, 3’ü yaralanmıştır.

Öte yandan 1 Eylül 2019 tarihinde yaptığımız açıklamada, 29 Ağustos günü güçlerimizce Şêrawa ilçesine bağlı Basûfanê köyünde işgalci Türk ordusuna ait bir üs bölgesine yönelik düzenlenen eylem düzenlediğini belirtmiştik. Elde ettiğimiz bilgiler ve tespit ettiğimiz kadarıyla eylemde ölü asker sayısı 8’e ulaşmıştır."