HRE, Efrin direnişinde şehit düşen bir savaşçısını andı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devletinin bombardımanı sonucu şehit düşen Zinar Efrîn adlı savaşçısını andı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devletinin bombardımanı sonucu şehit düşen Zinar Efrîn adlı savaşçısını andı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Zinar Efrîn yoldaşımız, 25 Temmuz günü Efrîn Bölgesi’nde, işgalci Türk devletinin bombardımanı sonucu şehadete ulaşmış, aynı saldırıda 2 yoldaşımız da yaralanmıştır” dedi.

Aynı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Efrînli yurtsever bir ailede yetişen Zinar Yoldaş, yurtseverlik duygularını bilince dönüştürmüş ve işgalcilerden intikam alma temelinde 2020 yılında saflarımıza katılmıştır. Büyük bir moral ve coşkuyla çalışmalara katılan Zinar Yoldaş, üstlendiği görevleri özveri ve sorumlulukla yerine getirmiştir. Bu kararlı duruşunu yaşamının son anına kadar koruyarak özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır.”

“Zinar Yoldaş şahsında bütün kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehidimizin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen HRE, savaşçının kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Zinar Efrîn

Adı Soyadı: Rehman Hisên

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Elî Hisên

Şehadet Tarihi ve Yeri: Efrîn Bölgesi/ 25 Temmuz 2021