HRE: Ezaz’da 2 çete öldürüldü, 9’u yaralandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk işgali altındaki Ezaz bölgesinde düzenledikleri bir eylemde Ankara destekli 2 çete mensubunun öldürüldüğü, 9’unun yaralandığını bildirdi.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimiz tarafından Ezaz bölgesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar yer aldı: “27 Ağustos tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Kilbîn köyünde Halep kuzeyine yapılan askeri sevkiyata katılan işgalci Türk ordusu güdümündeki teröristlere bağlı sözde askeri polislere ait bir araç birliklerimizce hedef alınmıştır. Düzenlenen eylem sonucunda araç imha edilirken araç içerisindeki 2 terörist öldürülmüş ve 9’u da yaralanmıştır.”

Aynı tarihte işgalci Türk ordusu ve güdümündeki grupların ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiğini belirten HRE, “Şera ilçesine bağlı Mer’enaz, Malikiyê, Elqemiyê köyleri olmak üzere sivil yerleşim alanlarına yönelik ağır silahlar ve 40 civarında havan topu ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda bölgedeki siviller maddi ziyana uğramıştır” diye belirtti.