HRE, kalp krizi sonucu şehit düşen bir savaşçıyı andı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 29 Ağustos’ta geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen savaşçılarından Zinar Canşêr’i andı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “29 Ağustos tarihinde Zınar Canşêr yoldaşımız Efrîn’in Şêrawa ilçesinde görevinin başındayken, kalp krizi hastalığı sonucu şehit olmuştu” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Zınar yoldaşımız, Efrîn’in Şêrawa ilçesinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplar tarafından Efrîn bölgesinin işgal edilmesinden büyük öfke yaşayan ve direnişten etkilenerek Zınar yoldaş saflarımıza katılmıştır. Yaşamda fedakar, katılımda cesur yönleriyle tanınan Zınar yoldaş, son nefesine kadar büyük bir cesaretle direniş savaşında yerini almıştır. Zınar yoldaş, geliştirmekte olduğumuz direnişte üzerine düşen görev ve sorumluluklarını büyük bir tutku ve kararlılıkla yerine getirmiştir.”

“Şehit düşen Zinar yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen HRE, savaşçının kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod Adı: Zinar Canşêr

Adı Soyadı: Elî Salih

Ana Adı: Şaziya

Baba Adı: Ebid El Mecîd

Doğum Yeri: Efrîn-Raco

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn-Şêrawa / 29 Ağustos 2019